V “ZELENI” SLOVENIJI VČERAJ 34 NA NOVO OKUŽENIH; V HRVAŠKI PA, KAR 140

Ljubljana, 11. julij – V Sloveniji je bilo na novo potrjeno 34 novih okužb s covidom-19, kar je največ po 16. aprilu. Skupno število potrjenih okužb v Sloveniji je tako naraslo na 1827‬. Doslej je bilo v Sloveniji skupno opravljenih 113.665 testiranj.

Po podatkih vlade je hospitaliziranih 16 bolnikov s covidom-19, nihče od njih ne potrebuje intenzivne nege. V petek ni umrl noben okužen bolnik, prav tako ni bil nihče odpuščen iz bolnišnice. Doslej je v Sloveniji umrlo 111 bolnikov s covidom-19.

V naslednjih dneh, če se bo stanje še poslabšalo bo Slovenija iz zelenega” področja zdrsnila v “rdeče”.

To pa dokazuje, da stanja pristojni ne obvladujejo. Razlog pa je, to komu prav ali ne, da prebivalstvo enostavno ne upošteva zahtev in navodil zdravstvene stroke.

In še podatek za slovenske turiste, ki bodo odpotovali na Hrvaško – Na Hrvaškem je bilo v zadnjih 24 urah na novo okuženih, podatek še ni končen, 140 ljudi, zaradi bolezni covid-19 je na Hrvaškem do zdaj umrlo 118 ljudi, Zadnjih 24 urah naj bi testirali 1722 ljudi, skupaj doslej vseh 91.486. Upam, da Hrvati stvari uredijo čim prej, če ne jih bo tudi Slovenija, kot Finska, morala uvrstiti na rdeči seznam.

Ob tem velja dodati še to, da so v Srbiji potrdili 345 na novo okuženi, v BiH pa rekordnih 316. V Srbiji je umrlo še 12 bolnikov s covidom-19, v BiH pa trije.

Zato ne pozabite! Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s