V Sloveniji 7 na novo okuženih, na Hrvaškem 25 in v Avstriji 88

Ljubljana/Zagreb/Dunaj, 20. julij  – V nedeljo, 19. julija je bilo v Sloveniji po 371 opravljenih testiranjih potrjenih 7 okužb z novim koronavirusom. En okuženi bolnik je umrl. Trenutno je hospitaliziranih 19 bolnikov, dva sta na intenzivni negi, en bolnik pa je umrli (skupaj doslej 113)

Po podatkih vlade je bilo v Sloveniji do zdaj opravljenih 120.907 testiranj na novi koronavirus, pozitivnih testov je bilo 1953. V zadnjem dnevu, kot že zapisano, je umrl še en okuženi s koronavirusom, tako da se je število umrlih s covidom-19 v Sloveniji povzpelo na 113.

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 19. 7. 2020 (00:00-24:00):
– Št. testiranj: 371
– Št. pozitivnih: 7
– Št. hospitaliziranih: 19
– Št. oseb na intenzivni negi:2
– Dnevno | skupno št. odpuščenih iz bolnišnice: 0 | 313
– Število umrlih: 1/113

Pri južnih in severnih sosedih

Hrvaška: 19. julija, so iz Hrvaške sporočili, da so v minulih 24 urah zabeležili »le« 25 novih okuženih in da imajo aktivno okuženih 1150 ljudi.  Do zdaj so na Hrvaškem testirali skupaj 104.132 oseb, od toga 1028 v minulih 24 urah.

Avstrija:  Število novih okužb s koronavirusom v Avstriji je pokazalo, da je pri naših severnih sosedih v zadnjih 24 urah število okuženi bili 88, na zdravljenju je 96 ljudi na intenzivni negi pa 16 ljudi.  Ob tem velja dodati, da vlada pripravlja dodatne ukrepe, kar pomeni, da boste razen v javnem transportu (tu se res to upošteva) morali masko nositi v trgovinah, javnih uradih in tudi v cerkvah. Praviloma naj bi ti ukrepi začeli delovati že jutri poročajo, avstrijski mediji.

Zato ne pozabite! Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s