V SlovenijI včeraj 24 okužb z novim koronavirusom, na Hrvaškem 49 in v Avstriji 57

Ljubljana/Zagreb/Dunaj, 21. julij  – V ponedeljek, 20. julija, je bilo v Sloveniji po 914 opravljenih testiranjih potrjenih 24 okužb z novim koronavirusom. En okuženi bolnik je umrl. Po 24 novih okužbah je skupno število potrjenih primerov naraslo na 1977. Doslej je bilo po podatkih ministrstva za zdravje opravljenih 121.821 testov. V ponedeljek sta bili iz bolnišničnega zdravljenja odpuščeni dve osebi, šest pa jih je bilo hospitaliziranih na novo. Po zadnjih podatkih je hospitaliziranih 22 okuženih ljudi, trije potrebujejo intenzivno zdravljenje. Do zdaj je bolnišnično zdravljenje uspešno prestalo 318 okuženih.

V domu starejših Hrastnik so v ponedeljek potrdili kar11 novih primerov, trenutno je tam okuženih 18 stanovalcev in 7 zaposlenih.

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 19. 7. 2020 (00:00-24:00):
– Št. testiranj: 914
– Št. pozitivnih: 24
– Št. hospitaliziranih: 12
– Št. oseb na intenzivni negi:3
– Dnevno | skupno št. odpuščenih iz bolnišnice: 0 | 313
– Število umrlih: 1/114

Pri južnih in severnih sosedih

Hrvaška: 20. julija, so iz Hrvaške sporočili, da so v minulih 24 urah zabeležili 49 novih okuženih in da imajo aktivno okuženih 1116 ljudi. Do zdaj so na Hrvaškem testirali skupaj 105.426 oseb, od toga 1394 v minulih 24 urah.

Avstrija:  Število novih okužb s koronavirusom v Avstriji je pokazalo, da je pri naših severnih sosedih v zadnjih 24 urah število okuženih naraslo za 57.  Ob tem velja dodati, da vlada pripravlja dodatne ukrepe, kar pomeni, da boste od petka, 24. julija, razen v javnem transportu (tu se res že upošteva obvezno nošenje mask) morali masko nositi tudi v trgovinah, javnih uradih bankah, poštah.

Notranji minister Karel Nehammer pravi, da je potrebnih storiti vse za zajezitev drugea valu. Vlada je še posebej zaskrbljena zaradi vnosa virusov s strani povratnikov iz držav Zahodnega Balkana. Od petka, 24. julija, bodo popotniki iz teh držav (BiH, Srbija, Albinija, Severna Makedonija, Črna Gora) na meji potrebovali negativni PCR test, ki ne sme biti starejši od 72 ur.  Kancler Sebastian Kurz pa je apeliral na prebivalstvo, da naj ne potuje v omenjene regije. Hrvaške trenutno še ni omenjal.

Zato ne pozabite! Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s