V Sloveniji včeraj 29 okužb z novim koronavirusom, na Hrvaškem 108 in v Avstriji 129

Ljubljana/Zagreb/Dunaj, 22. julij  – V torek, 21. julija, je bilo v Sloveniji po 1150 opravljenih testiranjih potrjenih 29 okužb z novim koronavirusom. En okuženi bolnik je umrl. Po 29 na novo okuženih je skupno število potrjenih primerov naraslo na 2006. Doslej je bilo po podatkih ministrstva za zdravje opravljenih 122.971 testov. V torek je bil iz bolnišničnega zdravljenja odpuščen en bolnik. V hospitalizaciji pa je 22 ljudi ob tem, da sta intenzivne nege potrebna dva bolnika

In še podatek iz »žarišča« Hrastnik – V domu starejših v Hrastniku so po torkovem ponovnem testiranju odkrili še tri okužene z novim koronavirusom. Po poročanju Televizije Slovenija sta med njimi dva stanovalca doma in ena zaposlena oseba. Še dva okužena bolnika bodo premestili v šempetrsko bolnišnico, saj je njihova rdeča cona, ki sprejme le deset bolnikov, že povsem zasedena.

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 21. 7. 2020 (00:00-24:00):
– Št. testiranj: 1150
– Št. pozitivnih: 29
– Št. hospitaliziranih: 22
– Št. oseb na intenzivni negi: 2
– Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: 1
– Število umrlih: 1

Vir: Vlada Republike Slovenije (@vladaRS) 22. julij 2020

Pri južnih in severnih sosedih

Zagreb, 250420. Nehajska 5. Nacionalni stozer civilne zastite odrzao je konferenciju za medije o najnovijim detaljima sirenja koronavirusa u Hrvatskoj. Na fotografiji: Krunoslav Capak. Foto: Darko Tomas/POOL/CROPIX

Hrvaška: Ob tem velja dodati, da je Nizozemska Hrvaško že uvrstila med države, obarvano z oranžno barvo. Čeprav Avstrijci še javno niso omejili odhoda svojih državljanov na Hrvaško, vse kaže, da se bo v primeru stanja, kot je bil zaznan v minulih 24 urah, ko so ugotovili kar 108 okuženi, to v kratkem zgodilo.

Kaj bo rekla naša vlada na to kritično stanje pri naših južnih sosedih, kjer je tudi vse več okuženih v »slovenski« destinaciji – hrvaški Istri bomo poročali, ko se bodo na Gregorčičevi in Trubarjevi ojunačili.

Avstrija: Število novih okužb s koronavirusom v Avstriji je pokazalo, da je pri naših severnih sosedih v zadnjih 24 urah število okuženih naraslo na 129.

Ob tem velja dodati, da je avstrijska vlada včeraj, 21. julija, pripravila dodatne ukrepe, ki stopijo v veljavo ta petek, 24. julija. In sicer, da boste v Avstriji morali ob sedanjem ukrepu, da je obvezno nošenje mask v javnih prevoznih sredstvih, od petka te nositi še v trgovskih centrih, bankah in poštah, kar velja tudi za vso strežno osebje. Na Dunaju se vsi imenovani že pripravljajo na ukrepe vlade. Zato ne pozabite!

Pa še to! Vsi državljani držav iz Balkana (razen Slovenije in Hrvaške) bodo morali v 14 dnevno karanteno, če ne bodo imeli veljavnega testa, da niso okuženi (ne sme biti starejši od 72 ur).

Kot poročajo avstrijski mediji, naj bi prvo cepivo prišlo na trg do konca leta. “Mogoče malo prej, če bo vse dobro,” sporoča farmacevtska družba AstraZeneca. Stroški enote cepiva pa naj bi znašali 2,50 evra.

In še podatek, ki ne bo razveselil obiskovalce Balkana – Karantena po dopustu na Balkanu bo obvezna – tudi z negativnim testom.

Obvezno za slovenske državljane je še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s