V Sloveniji včeraj 19 na novo okuženih, na Hrvaškem 81 in v Avstriji 115

Ljubljana/Zagreb/Dunaj, 23. julij  – V četrtek, 22. julija, je bilo v Sloveniji po 848 opravljenih testiranjih potrjenih 19 okužb z novim koronavirusom. Tokrat za covid-19 ni umrl nihče, skupa doslej 115 . Po 19 na novo okuženih je skupno število potrjenih primerov naraslo na 2052.

Doslej je bilo opravljenih 124.754 testiranj. Po podatkih vlade je trenutno hospitaliziranih 23 okuženih ljudi, dva od njih na oddelkih za intenzivno nego.

Brez novih okužb v domovih – Štirje novi primeri okužbe so bili v četrtek potrjeni pri občanih Ljubljane, po dve novi okužbi sta bili odkriti pri prebivalcih občin Trbovlje, Krško in Rogatec, po en nov primer pa so potrdili pri ljudeh s stalnim prebivališčem v občinah Velenje, Šentjur, Kamnik, Postojna, Maribor, Celje, Logatec, Mirna Peč in Rogaška Slatina.

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 22. 7. 2020 (00:00-24:00):
– Št. testiranj: 848
– Št. pozitivnih: 19
– Št. hospitaliziranih: 22
– Št. oseb na intenzivni negi: 2
– Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: –
– Število umrlih: 0/115

Vir: Vlada Republike Slovenije (@vladaRS) 22. julij 2020

Pri južnih in severnih sosedih

U protekla 24 sata zabilježen je 81 novi slučaj pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 1.032. 139 osoba je na bolničkom liječenju, sa devet pacijenata na respiratoru. U protekla 24 sata testirano je 1136 osoba..

Hrvaška: V zadnjih 24 urah so na Hrvaškem zabeležili 81 na novo okužene, obolelih pa imajo danes 1.132. 139 oseb imajo na zdravljenju, devet (9) pa se je v intenzivni negi. V zadnjih 24 urah so testirali 1136 oseb. Do zdaj so na Hrvaškem testirali skupaj 109.358 oseb.

Avstrija: Število novih okužb s koronavirusom v Avstriji je pokazalo, da je pri naših severnih sosedih v zadnjih 24 urah število okuženih naraslo na 115 oseb. Trenutno okuženih pa (naj bi bilo) imajo 1.461 pkuženih.

Ob tem velja dodati, da od  danes, 24. julija, da so poostrili ukrepe saj je obvezno nošenje mask ob javnih prevoznih sredstvih, še v trgovskih centrih, bankah, kar velja tudi za vso strežno osebje.

Pa še to! Vsi državljani držav iz Balkana (razen Slovenije in Hrvaške) bodo morali v 14 dnevno karanteno, če ne bodo imeli veljavnega testa, da niso okuženi (ne sme biti starejši od 72 ur).

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s