V Sloveniji včeraj 14 na novo okuženih, na Hrvaškem 71 in v Avstriji 173

Ljubljana, 29. julij  – V torek, 28. julija, je bilo v Sloveniji po 919 opravljenih testiranjih potrjenih 14 okužb z novim koronavirusom. Zaradi covida-19 se v bolnišnicah zdravi 21 bolnikov, štirje so na intenzivni negi.

V Sloveniji je bilo do zdaj potrjenih 2115 okužb z novim koronavirusom, opravljenih je bilo 128.365 testiranj. Torek je minil brez smrti bolnikov s covidom-19, skupno število smrti ostaja 117.

V Domu starejših Hrastnik so v torek odvzeli pet brisov, okužbo z novim koronavirusom pa so potrdili pri dveh stanovalcih. Med stanovalci je zdaj 40 aktivnih okužb, med zaposlenimi v domu pa 10

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 27. 7. 2020 (00:00-24:00):
– Št. testiranj: 919
– Št. pozitivnih: 14
– Št. hospitaliziranih: 21
– Št. oseb na intenzivni negi: 4
– Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: –
– Število umrlih: 0/117

Vir: Vlada Republike Slovenije (@vladaRS) 28. julij 2020

Pri južnih in severnih sosedih

Hrvaška: V zadnjih 24 urah so na Hrvaškem zabeležili 71 na novo okuženih, obolelih pa imajo danes 753. Do danes je na Hrvaškem umrlo 141 oseb. Čudno je, da Slovenija mirno prenaša te velike nihaje okuženosti na Hrvaškem, kjer ima več deset tisoč svojih državljanov.

Avstrija: Število novih okužb s koronavirusom v Avstriji je pokazalo, da je pri naših severnih sosedih v zadnjih 24 urah število okuženih naraslo na 173 oseb. Trenutno okuženih pa (naj bi bilo) imajo 1.606 okuženih.

Pa še to! Vsi državljani držav iz Balkana (razen Slovenije in Hrvaške) bodo morali v 14 dnevno karanteno, če ne bodo imeli veljavnega testa, da niso okuženi (ne sme biti starejši od 72 ur).  Velja dodati, da od danes, 27. julija so v Avstriji uvedli nove strožje ukrepe, predvsem za uporabo mask na vseh ravneh…več o tem: https://wordpress.com/block-editor/post/ljnovice.si/10996

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/
Ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s