V Slovenija odkrili le enega okuženega, na Hrvaškem 34 in v Avstriji 81

Ljubljana, 3. avgust  – V Sloveniji so v nedeljo, 2. avgusta, ob ob le 272  testiranjih potrdili eno (1) okuženo osebo z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je bilo 22 oseb, dve osebi s covidom-19 sta potrebovali intenzivno zdravljenje. Iz bolnišnice v domačo oskrbo niso odpustili nikogar, zaradi covida-19 sta umrla dva bolnika je na spletu objavila vlada. 

Po podatkih sledilnika covid-19 so dve novi okužbi potrdili v Kranju, po eno pa v Ljubljani, Kamniku, Rogatcu, Litiji, Škofji Loki, Šoštanju in v Šmarju pri Jelšah.
Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 2. 8. 2020 (00:00-24:00):
Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 2. 8. 2020 (00:00-24:00):
– Št. testiranj: 272
– Št. pozitivnih: 1
– Št. hospitaliziranih: 22
– Št. oseb na intenzivni negi: 2
– Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: 0
– Število umrlih: 2
— Vlada Republike Slovenije (@vladaRS) 03. avgust 2020

Pri južnih in severnih sosedih

Hrvaška: V zadnjih 24 urah so na Hrvaškem zabeležili 34 na novo okuženih, obolelih pa imajo danes 703. Do danes je na Hrvaškem umrlo 153, samo danes 4 osebe. 130 oseb potrebuje bolnišnično oskrbo, šest pa jih potrebuje intenzivno nego. V minulih 24 urah so na hrvaškem testirali 763 oseb, skupaj doslej vseh 122 083.

Avstrija: Število novih okužb s koronavirusom v Avstriji je pokazalo, da je pri naših severnih sosedih v zadnjih 24 urah število okuženih naraslo za 81. Trenutno okuženih pa (naj bi bilo) imajo 1.604 okuženih. Po deželah (Dunaj je tudi dežela) je prav v glavnem mestu Avstrije največ okuženih. 

Pa še to! Vsi državljani držav iz Balkana (razen Slovenije in Hrvaške) bodo morali v 14 dnevno karanteno, če ne bodo imeli veljavnega testa, da niso okuženi (ne sme biti starejši od 72 ur).  Velja dodati, da od danes, 27. julija so v Avstriji uvedli nove strožje ukrepe, predvsem za uporabo mask na vseh ravneh…več o tem: https://wordpress.com/block-editor/post/ljnovice.si/10996

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/ ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s