V Slovenija odkrili 15 okuženih, na Hrvaškem 28 in v Avstriji 130

Ljubljana, 6. avgust  – V Sloveniji so v sredo, 5. avgusta, ob 771 testiranjih potrdili petnajst (15) okuženih oseb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je bilo 24 oseb, tri osebe s covidom-19 potrebujejo intenzivno zdravljenje. Zaradi covida-19 je umrl en bolnik. Iz bolnišnice so v domačo oskrbo odpustili enega bolnika.

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 5. 8. 2020 (00:00-24:00):
– Št. testiranj: 771
– Št. pozitivnih: 15
– Št. hospitaliziranih: 24
– Št. oseb na intenzivni negi: 3
– Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: 1
– Število umrlih: 1/155

— Vlada Republike Slovenije (@vladaRS)

Okuženi po področjih: Pet novih okužb so odkrili v Ljubljani, dve v Domžalah, po eno pa v Kranju, Šoštanju, Celju, Hrastniku, Trbovljah, Cirkulanah, Loški dolini in Kopru.

Pri južnih in severnih sosedih

Hrvaška: V zadnjih 24 urah so na Hrvaškem zabeležili »le« 28 na novo okuženih, obolelih pa imajo danes 633. Do danes je na Hrvaškem umrlo 155 ljudi, ena oseba dane.110 oseb potrebuje bolnišnično oskrbo, sedem pa jih potrebuje intenzivno nego.

Avstrija: Število novih okužb s koronavirusom v Avstriji je pokazalo, da je pri naših severnih sosedih v zadnjih 24 urah število okuženih naraslo za 130. Trenutno okuženih pa (naj bi bilo) imajo 1.381 ljudi. Skupno okuženih imajo v Avstriji 21.650 oseb, na zdravljenju jih je 90, na intenzivni negi pa je 25 oseb.Po deželah (Dunaj je tudi dežela) je prav v glavnem mestu Avstrije največ okuženih. 
 Pa še to! Vsi državljani držav iz Balkana (razen Slovenije in Hrvaške) bodo morali v 14 dnevno karanteno, če ne bodo imeli veljavnega testa, da niso okuženi (ne sme biti starejši od 72 ur).  Velja dodati, da od danes, 27. julija so v Avstriji uvedli nove strožje ukrepe, predvsem za uporabo mask na vseh ravneh…več o tem: https://wordpress.com/block-editor/post/ljnovice.si/10996

Balkan v primežu okužbi – V Srbiji so v zadnjem dnevu potrdili 299 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, umrlo je sedem bolnikov. V Bosni in Hercegovini pa so potrdili 262 novih okužb, poročajo tuje tiskovne agencije. Podobno je bilo že v sredo, ko so potrdili po več kot 250 novih okužb. V Severni Makedoniji so medtem potrdili 113 novih okužb, na Kosovu pa 196.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/ ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Leave a Reply