V Slovenija odkrili 14 okuženih, na Hrvaškem 77 in v Avstriji 82

Ljubljana, 8 avgusta  – V Sloveniji so v petek, 7. avgusta, ob 829 testiranjih potrdili štirinajst (14) okuženih oseb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je bilo 22 oseb, tri osebe s covidom-19 potrebujejo intenzivno zdravljenje. Zaradi covida-19 ni umrl nihče. Iz bolnišnice so v domačo oskrbo odpustili enega bolnika.

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 7. 8. 2020 (00:00-24:00):
– Št. testiranj: 829
– Št. pozitivnih: 14
– Št. hospitaliziranih: 22
– Št. oseb na intenzivni negi: 3
– Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: 1
– Število umrlih: 0/155

— Vlada Republike Slovenije (@vladaRS)

Po poročanju Radia Slovenija so okužbo potrdili tudi pri zaposleni v Domu starejših občanov Novo mesto. Domnevajo, da se je okužila na dopustu.

Okužbo z novim koronavirusom so v petek potrdili v 10 občinah. Največ, tri, so potrdili v Velenju, dve v Ljubljani, drugod po eno. Prvič so jo zabeležili tudi v občini Trnovska vas, tako je občin s potrjeno vsaj eno okužbo zdaj 171. Občin z 10 ali več okužbami je 49.

Pri južnih in severnih sosedih

Hrvaška: V zadnjih 24 urah so na Hrvaškem zabeležili kar 77 na novo okuženih, obolelih pa imajo danes 569. 120 oseb potrebuje bolnišnično oskrbo, osem (8) pa jih potrebuje intenzivno nego. Do danes je na Hrvaškem umrlo 157 ljudi, dve osebi od včeraj do danes.

Avstrija: Število novih okužb s koronavirusom v Avstriji je pokazalo, da je pri naših severnih sosedih v zadnjih 24 urah število okuženih naraslo za 82. Trenutno okuženih pa (naj bi bilo) imajo 1.386 ljudi. Skupno okuženih imajo v Avstriji 21.900 oseb, na zdravljenju jih je 96, na intenzivni negi pa je 24 oseb.Po deželah (Dunaj je tudi dežela) je prav v glavnem mestu Avstrije največ okuženih. 
 Pa še to! Vsi državljani držav iz Balkana (razen Slovenije in Hrvaške) bodo morali v 14 dnevno karanteno, če ne bodo imeli veljavnega testa, da niso okuženi (ne sme biti starejši od 72 ur).  Velja dodati, da od danes, 27. julija so v Avstriji uvedli nove strožje ukrepe, predvsem za uporabo mask na vseh ravneh…več o tem: https://wordpress.com/block-editor/post/ljnovice.si/10996

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/ ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s