V Slovenija odkrili 2 nova okužena, na Hrvaškem 61 in v Avstriji 114

Ljubljana, 9 avgusta  – V Sloveniji so v soboto, 8. avgusta, ob 304 testiranjih potrdili dva (2) okužena z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je bilo 24 oseb, tri osebe s covidom-19 potrebujejo intenzivno zdravljenje. Zaradi covida-19 je umrla ena oseba. Iz bolnišnice so v domačo oskrbo niso odpustili nikogar.

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 8. 8. 2020 (00:00-24:00):
– Št. testiranj: 304
– Št. pozitivnih: 2
– Št. hospitaliziranih: 24
– Št. oseb na intenzivni negi: 3
– Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: 0
– Število umrlih: 1/156

— Vlada Republike Slovenije (@vladaRS)

V novomeškem domu starejših, kjer so okužbo z novim koronavirusom v petek odkrili pri zaposleni na negovalnem oddelku, so vzeli bris trem sodelavkam, ki so bile v tesnem stiku z okuženo. Izvid pričakujejo še danes, je poročala TV Slovenija. 57 stanovalcev na oddelku, kjer je okužena delavka zaposlena, pa bodo predvidoma testirali jutri.

Pri južnih in severnih sosedih

Hrvaška: V zadnjih 24 urah so na Hrvaškem zabeležili kar 61 na novo okuženih, obolelih pa imajo danes 586. 121 oseb potrebuje bolnišnično oskrbo, osem (8) pa jih potrebuje intenzivno nego. Do danes je na Hrvaškem umrlo 157 ljudi, danes nihče. Na Hrvaškem so do danes skupaj opravili 128 132 testiranj, od tega 727 v zadnjih 24 urah.

Avstrija: Število novih okužb s koronavirusom v Avstriji je pokazalo, da je pri naših severnih sosedih v zadnjih 24 urah število okuženih naraslo za 114. Trenutno okuženih pa (naj bi bilo) imajo 1.389 ljudi. Skupno okuženih imajo v Avstriji 21.988 oseb, na zdravljenju jih je 99, na intenzivni negi pa je 22 oseb.Po deželah (Dunaj je tudi dežela) je prav v glavnem mestu Avstrije največ okuženih. 
 Pa še to! Vsi državljani držav iz Balkana (razen Slovenije in Hrvaške) bodo morali v 14 dnevno karanteno, če ne bodo imeli veljavnega testa, da niso okuženi (ne sme biti starejši od 72 ur).  Velja dodati, da od danes, 27. julija so v Avstriji uvedli nove strožje ukrepe, predvsem za uporabo mask na vseh ravneh…več o tem: https://wordpress.com/block-editor/post/ljnovice.si/10996

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/ ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s