V Sloveniji 15 novih okužb, na Hrvaškem 151 in v Avstriji kar 191

Ljubljana, 16. avgusta  – V Sloveniji so v soboto, 15. avgusta, ob 382 testiranjih potrdili petnajst (15) okuženih oseb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je 17 oseb, štiri osebe s covidom-19 potrebujejo intenzivno zdravljenje. Iz bolnišnice so v soboto odpustili enega bolnika.

Zaradi covida-19 ni umrl niče, doslej skupaj 157.

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 15. 8. 2020 (00:00-24:00):
– Št. testiranj: 382
– Št. pozitivnih: 15
– Št. hospitaliziranih: 17
– Št. oseb na intenzivni negi: 4
– Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: 1
– Število umrlih: 0/157

Kaj bodo »pripeljale« v državo kolone vozil s potniki iz sosednje Hrvaške bo pokazal čas. Upati je, da ne preveč okužb pred začetkom novega šolskega leta.

Pri južnih in severnih sosedih

Hrvaška: V zadnjih 24 urah so na Hrvaškem zabeležili 151 na novo okuženih. 126 jih je aktivno obolelih, 11 pacientov pa je v intenzivni negi. Do danes je na Hrvaškem umrlo 163 ljudi, včeraj eden. Na Hrvaškem naj bi v zadnjih 24 urah opravili 1185 testov, doslej skupaj 137465.

Kot poročajo hrvaški mediji na Hrvaškem testirajo kar veliko tujcev, kar je seveda čudno, če vedimom, da njihovi rezultati okuženih, ki se prenašajo od njih povzročajo težave tako Sloveniji, kot Avstriji.

Avstrija: Število novih okužb s koronavirusom v Avstriji pa je pokazalo, da je pri naših severnih sosedih v zadnjih 24 urah število okuženih 191. Trenutno okuženih imajo skupaj 1961 oseb. Skupno okuženih imajo v Avstriji 23.317 oseb od tega se jih nahaja na zdravljenju 65 oseb na intenzivnem zdravljenju pa imajo 19 oseb. Po deželah (Dunaj je tudi dežela) je prav v glavnem mestu Avstrije največ okuženih. 
V kratki izjavi za javnost je avstrijski kancler Sebatian Kurz danes, 16. avgusta, dejal, da “virus v Avstrijo prihaja z avtomobilom”. Zato je napovedal povečan nadzor avstrijske (se razume s Slovenijo) meje od ponedeljka, 17. avgusta, od polnoči. Po njegovem mnenju posebno nevarnost predstavlja Hrvaška oziroma tisti, ki se vračajo iz nje, je še dejal Kurz. Največja skupina okuženih so zdaj mladi, ki pogosto sami nimajo simptomov, vendar ogrožajo starše in stare starše.
 Pa še to! Vsi državljani držav iz Balkana bodo morajo že sedaj v 14 dnevno karanteno, če ne bodo imeli veljavnega testa, da niso okuženi (ta ne sme biti starejši od 72 ur).

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/ ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s