Slovenija ima 33 na novo okuženih, Avstrija 328 in Hrvaška 304

Ljubljana, 27. avgusta  – V Sloveniji so v sreda, 26. avgusta, ob 1299 testiranjih potrdili triintrideset (33) okuženih oseb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je 23 oseb, intenzivne nege ne potrebuje nihče izmed njihSkupaj so v Sloveniji doslej potrdili 2755 okužb. Skupno število umrlih ostaja pri številki 133, v zadnjih 24 urah ni umrl noben bolnik. Skupaj je v Sloveniji bilo opravljeno od izbruha epidemije 155.201 testov.

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 25. 8. 2020 (00:00-24:00):
– Št. testiranj: 1299/skupaj:
155.201
– Št. pozitivnih: 33
– Št. hospitaliziranih: 23
– Št. oseb na intenzivni negi: 0
– Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: 0
– Število umrlih: 0/133

  • Vlada Republike Slovenije (@vladaRS) 

V sredo pa je bilo pet okužb potrjenih v Ljubljani, dve v Mariboru, Celju in Dravogradu, po ena pa v Novem mestu, Šentjurju, Velikih Laščah, Kopru, Novi Gorici, Piranu, Slovenski Bistrici, Vodicah, Ljubnem, Ravnah na Koroškem, Šmartnem pri Litiji, Dobrni, Idriji, Slovenj Gradcu, Vidmu, Podlehniku, Cerknici, Gorjah, Litiji, Majšperku in Šentilju ter pri tujem državljanu.

Pri južnih in severnih sosedih

Hrvaška: V zadnjih 24 urah so na Hrvaškem zabeležili rekordnih 304 na novo okuženih aktivno okuženih pa imajo 2420. 194 aktivno obolelih na zdravljenju, 13 pacientov pa je v intenzivni negi.

Do danes je na Hrvaškem umrlo 177 ljudi, včeraj dve osebi. Na Hrvaškem naj bi v zadnjih 24 urah opravili 2849 testov, doslej skupaj 160 236.

Hrvaška ostaja v samem evropskem vrhu po številu okužb na prebivalca, je pa res, da so v zadnjih tednih močno okrepili testiranja.

In še to! Hrvaški znanstvenik Ivan Đikić je za hrvaško televizijo N1 povedal, da je po njegovem mnenju stanje na hrvaškem zelo resno. Kajti govoriti javnosti, da je vse pod kontrolo, ob tem pa imeti več kot 300 okuženih je po Đikićevem mnenju neresno. Velja vedeti, da je hrvaški znanstvenik Ivan Đikić član ekipo strokovnjakov, ki je v laboratoriju v Frankfurtu odkrila šibko točko novega koronavirusa.

Avstrija: Število novih okužb s koronavirusom v Avstriji je pokazalo, da je pri naših severnih sosedih v zadnjih 24 urah število okuženih 328. Trenutno okuženih imajo skupaj 3311 oseb. Skupno okuženih imajo v Avstriji 26.187 oseb od tega se jih nahaja na zdravljenju 121 oseb na intenzivnem zdravljenju pa imajo 23 oseb. 
Posebno ogroženi so srčno-žilni bolniki – Avstrijski strokovnjaki pravijo, da bolj dovzetni za okužbo ljudje s srčno-žilnimi boleznimi (vključno z visokim krvnim tlakom, okvarami srčnih zaklopk, koronarno srčno boleznijo) in diabetiki. No, pa ne samo oni.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/ ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s