Slovenija ima kar 37 na novo okuženih, Avstrija, kar 395 in na Hrvaškem 312

Ljubljana, 29. avgusta  – V Sloveniji so v petek, 27. avgusta, ob 1328 testiranjih potrdili sedemintrideset (37) okuženih oseb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je 23 oseb, dva bolnika potrebujeta intenzivno nege. Skupaj so v Sloveniji doslej potrdili 2834 okuženih oseb. Skupno število umrlih ostaja pri številki 133, v zadnjih 24 urah ni umrl noben bolnik. Skupaj je v Sloveniji bilo opravljeno od izbruha epidemije 157.467 testov.

 • Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 28. 8. 2020 (00:00-24:00):
  – Št. testiranj: 1328
  – Št. pozitivnih: 37
  – Št. hospitaliziranih: 23
  – Št. oseb na intenzivni negi: 2
  – Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: 1
  – Število umrlih:0/133
 • Vlada Republike Slovenije (@vladaRS) 

V Ljubljani je 84 primerov aktivne okužbe, sledita Celje s 27 in Maribor s 17 primeri ter Celje s 16 primeri. Med tujimi državljani je 11 okužb, 11 jih je tudi v Grosuplju, po 10 pa v občinah Šentjur in Tržič.

Koliko bo na stanje okužb v Sloveniji bo vlivalo »delo slovenskih serviserjev«, ki na Hrvaškem lahko opravljajo neomejeno krat »servisiranje« svojih vikendov, plovil in prikolic bo pokazal čas. Namreč Slovenija je brez kakršnih kolik obveznosti v Hrvaško spušča svoje državljane, in sicer za 48 ur brez omejitve števila vstopov, da bi tam lahko opravili potrebne »servisne storitve« na svojih vikendih, plovilih ali na parcelah, ki so jih zakupili v njihovih avtokampih. Ob stanju na Hrvaškem je to dokaz, da v Sloveniji pristojni ne mislijo s svojo prazno glavo. Zakaj, tako, zapisano si razlagajte sami. Dejstvo je, da je v Slovenji tisti, ki je to odločitev sprejel zagotovo nepriseben.

Pri južnih in severnih sosedih

Hrvaška: V zadnjih 24 urah so na Hrvaškem zabeležili rekordnih 312 na novo okuženih aktivno okuženih pa imajo 2654. 211 aktivno obolelih na zdravljenju, 12 pacientov pa je v intenzivni negi.

Do danes je na Hrvaškem umrlo 183 ljudi, včeraj tri osebi. Na Hrvaškem naj bi v zadnjih 24 urah opravili 3415 testov, doslej skupaj 165 716.

Hrvaška ostaja v samem evropskem vrhu po številu okužb na prebivalca, je pa res, da so v zadnjih tednih močno okrepili testiranja.

Avstrija: Število novih okužb s koronavirusom v Avstriji je pokazalo, da je pri naših severnih sosedih v zadnjih 24 urah število okuženih 395. Trenutno okuženih imajo skupaj 3386 oseb. Skupno okuženih imajo v Avstriji 26.831 oseb od tega se jih nahaja na zdravljenju 114 oseb na intenzivnem zdravljenju pa imajo 30 oseb. 

In še posebno opozorilo! Madžari s 1. septembrom pripravljajo ostrejše ukrepe. To pa pomeni, da bodo kontrolo tujcev poostrili, za svoje državljane pa uvedli karanteno, če bodo prišli domov po 1. septembrov, se razume iz »rdečih« držav.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/ ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s