V Sloveniji 42 na novo okuženih, Avstrija jih ima kar 520 in Hrvaška 204

Ljubljana, 8. september  – Včeraj, 7. septembra, je bilo v Sloveniji ob 1581 testiranjih, potrjenih dvainštirideset (42) okuženih oseb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je 28 oseb, štirje bolniki potrebujejo intenzivno nege, umrl ni nihče, skupno doslej 135. Iz bolnišnice so odpustili enega bolnika. Skupaj so okužbo z novim koronavirusom doslej v Sloveniji potrdili pri 3232 ljudeh. Skupno pa je bilo opravljenih 170.440 testov.

Trend obolelosti s koronavirusom v Sloveniji na dan 7. 9. 2020 (00:00-24:00):
– Št. testiranj: 1581
– Št. pozitivnih: 42
– Št. hospitaliziranih: 28
– Št. oseb na intenzivni negi: 4
– Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: 3
– Število umrlih: 0

Vlada Republike Slovenije (@vladaRS) 

Po podatkih sledilnika za covid-19 je bilo največ okužb v ponedeljek potrjenih v Ljubljani, in sicer deset. Sledi Maribor s petimi potrjenimi okužbami. V Sevnici sta bili potrjeni dve okužbi, po ena pa v Velikih Laščah, Kranju, Slovenski Bistrici, Domžalah, Grosuplju, Škofljici, Ilirski Bistrici, Vidmu, Radovljici, Škofji Loki, Tišini, Trebnjem, Vojniku, Kungoti, Lenartu, Metliki, Šentjerneju in na Prevaljah, Ptuju ter pri tujem državljanu.

Pomembno vedeti! Za preprečitev ponovnih izbruhov novega koronavirusa je tako vlada minuli četrtek sprejela nov odlok o obvezni uporabi zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza v zaprtem javnem prostoru ter razkuževanju rok, skladno s katerim bodo pristojni inšpektorji začeli opravljati tudi nadzor na terenu. Po zakonu o nalezljivih boleznih kršitelja kaznujejo z globo v višini od 400 do 4000 evrov.

Pri južnih in severnih sosedih

Hrvaška: V zadnjih 24 urah so na Hrvaškem zabeležili rekordnih 204 na novo okuženih aktivno okuženih pa imajo 2529. 303 pacientov se zdravi, od toga jih 23 potrebuje intenzivno nego. 

Do danes je na Hrvaškem umrlo 203 osebe. Na Hrvaškem naj bi v zadnjih 24 urah opravili 3813 testov, doslej skupaj v 196 966.

Avstrija: Število novih okužb s koronavirusom v Avstriji je pokazalo, da je pri naših severnih sosedih v zadnjih 24 urah število okuženih 520 oseb. Trenutno okuženih imajo skupaj  3517 oseb. Skupno okuženih oseb imajo v Avstriji 30.102. 142 pacientov se zdravi, od toga jih 28 potrebuje intenzivno nego. 

Obvezno za slovenske državljane še to, da se na teh povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/ ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu…. https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s