Janša v Državni zbor poslal predlog za razrešitev ministrice za kmetijstvo Aleksandre Pivec

V Državni zbor dostavili predlog premierja Janeza Janše za razrešitev ministrice za kmetijstvo Aleksandre Pivec, kar je zahteval DeSUS. Poslanci bi po napovedih lahko o tem predlogu odločali prihodnji teden. Janša se je sicer Pivčevi zahvalil za uspešno vodenje resorja.

Kot je v predlogu za razrešitev zapisal Janez Janša, predsednik vlade v skladu s koalicijsko pogodbo ministra za kmetijstvo predlaga na predlog DeSUS-a. Ta pa da ga je obvestil, da na podlagi sklepa sveta stranke predlaga zamenjavo na ministrskem mestu. Ob tem pa je navedel, da se Pivčevi zahvaljuje “za njeno delo v vladi v zelo zahtevnih razmerah in za uspešno vodenje resorja”.

Pivčeva bi še vedno lahko sama odstopila pred odločitvijo DZ, s katerim se DZ nato samo seznani in le ugotovi, da ji je prenehala funkcija. A Pivčeva vztraja, da je svoje delo opravlja kakovostno in na takšen pristop odstopa ne pristaja.

Tako bo seja DZ-ja, na kateri bodo razpravljali o njeni razrešitvi, po njenih besedah “priložnost, da se pokaže dobro delo, ki smo ga opravili v preteklih dveh letih”. Gantar je sicer v torek poudaril, da premier Pivčevi ne očita nestrokovnega dela na ministrstvu, pač pa bo razrešitev predlagal na podlagi pobude stranke DeSUS./LN

Leave a Reply