Sistem se nam podira, ker ni reda in ne discipline

Ljubljana, 22. oktober – Slovenija je po številu na novo okuženih s koronavirusom sars-cov 2 na 100.000 prebivalcev prehitela Združene države Amerike. Več okuženih so v zadnjih dneh zabeležili na Češkem, v Franciji in Belgiji. Podatki kažejo, da zdravljenje v bolnišnici potrebuje že več kot 300 ljudi (333 – sreda, 21.10.20), število bolnikov v intenzivnih enotah je v tem tednu preseglo mejo 50 (55 – sreda, 21.10.20).

Po neuradnih podatkih TV SLO je bilo včeraj potrjeno rekordno število novih okužb, in sicer najmanj 1600, kar pomeni, da je med nami že več kot 9000 aktivnih primerov okužb. Zdravstveni minister pravi, da je ustavitev javnega življenja “realna možnost”.

In še to velja vedeti – Opolnoči so začele veljati spremembe vladnega Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom in Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti. Tako lahko frizerski in kozmetični saloni tudi v rdečih regijah po novem sprejmejo eno stranko na 20 kvadratnih metrov površine. Po novem je neposredno ponujanje storitev prepovedano tudi v kinematografih in kulturnih ustanovah razen v galerijah, muzejih, arhivih in knjižnicah ob upoštevanju omejitve ene osebe na 20 kvadratnih metrov.LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s