V Sloveniji naj bi imeli včeraj 2488 okuženih, na Hrvaškem 2776 in v Avstriji 3394

Ljubljana, 29. oktober – V sredo, 28. oktobra, je bilo v Sloveniji  potrjenih 2488 okužb (včeraj 2606). Vlada bo s strokovno svetovalno skupino na večernem posvetu na Brdu pri Kranju pregledala ukrepe in odločila o njihovem podaljšanju.

Pozitivnih je bilo 34,55 odstotka testov, opravljenih jih je bilo 7202. Bolnišnično oskrbo potrebuje 660 bolnikov s covidom-19, na oddelkih za intenzivno nego je 109 oseb. V bolnišnicah je umrlo 8 oseb s covidom-19.

Projekcije širjenja COVID-19 v Sloveniji – Če bodo ukrepi za omejevanje novega koronavirusa s 16. oktobra delno učinkovali, ukrepi z 20. oktobra pa v celoti in jim bo uspelo zaustaviti širjenje epidemije, bi po projekciji Instituta “Jožef Stefan” (IJS) število hospitaliziranih počasi upadalo po 4. novembru, na intenzivni negi bi počasen upad zaznali po 10. novembru.

Navodila osebam, ki so bile izpostavljene okužbi in navodila za osebe s potrjeno okužbo SARS-CoV-2 v domači izolaciji – aktivna povezava.

27. oktobra je stopil v veljavo odlok o začasni delni omejitvi gibanja in zbiranja prepoveduje gibanje med občinami – aktivna povezava.

V pomoč prebivalcem pri iskanju zanesljivih informacij je vlada znova vzpostavila klicni center. Pokličete lahko od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro: na brezplačno telefonsko številko 080 1404za klice iz tujine pa na +386 1 478 7550. 

In še podatki, ki jih lahko spremljate s pomočjo COVID SLEDILNIKA – AKTIVNA POVEZAVA.

Vodja strokovne svetovalne skupine Dr. Bojana Beović pravi, da je smiselno, da trenutno veljavni ukrepi veljajo 28 dni in v tem času se bo tudi pokazala njihova učinkovitost. 

Hrvaška – Kot poročajo hrvaški mediji so včeraj v sosednji Hrvaški zabeležili 2.776 na novo okuženi s koronavirusom, ob tem pa je preminulo v zadnjih 24 urah 18 ljudi, kar 5 manj od včera, ki jih pri naših južnih sosedih bilo kar 23 (500 skupaj).

Avstrija – Po poročilu avstrijski medijev pa so naši severni sosedje, 28. oktobra,  zabeležili 3394 na novo okuženih, aktivno okuženih pa naj bi imeli 28.785 oseb.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se objavljenih povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/ ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)
Podatki po svetu – https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s