NEMČIJA JE NAPOVEDALA NOVA PRAVILA ZA PRIHODE IZ RIZIČNIH OBMOČIJ

Berlin/Ljubljana, 6. novembra – Predvidoma od nedelje, 8.11.2020, bodo veljala spremenjena pravila za tiste, ki v Nemčijo prihajajo iz rizičnih območij. Enaka pravila veljajo tudi za tiste, ki so se zadrževali na rizičnem območju kadarkoli v 10 dneh pred prihodom v Nemčijo. Trenutno je na nemškem seznamu rizičnih območij celotna Slovenija.

Konkretno izvajanje ukrepov v zvezi s karanteno in testiranjem je v pristojnosti posameznih zveznih dežel. Spodaj navedene spremembe pravil bodo tako začele veljati, ko bodo vse zvezne dežele sprejele potrebne pravne akte.

Svetujemo vam, da na uradnih spletnih straneh zvezne dežele, kamor potujete, pred potjo preverite:

– veljavna pravila za potnike iz rizičnih območij (obveznost karantene, testiranje, prijava prihoda zdravstvenim oblastem).

– veljavne ukrepe za zamejevanje širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2.

ELEKTRONSKA PRIJAVA

Potniki, ki v Nemčijo prihajajo iz rizičnih območij, morajo pred prihodom izpolniti elektronski obrazec. Obrazec bo dostopen na tej povezavi: https://www.einreiseanmeldung.de/.

Natisnjeno ali elektronsko kopijo izpolnjenega obrazca imejte med potjo pri sebi.

Informacije bodo posredovane krajevno pristojnemu zdravstvenemu uradu.

OBVEZNA KARANTENA

Potniki, ki v Nemčijo prihajajo iz rizičnih območij, morajo takoj po prihodu v obvezno (domačo) karanteno. Predvidena je 10-dnevna karantena, konkretna pravila določajo zvezne dežele.

Karantena se lahko predčasno zaključi, če opravite test na prisotnost virusa SARS-CoV-2 in je njegov rezultat negativen. Test se lahko opravlja šele po 5 dneh karantene.

Dodatne informacije v nemščini najdete na spletnih straneh zvezne vlade (https://www.bundesregierung.de/…/cor…/faq-reisen-1735032 in https://www.bundesregierung.de/…/musterquarantaeneveror…) in zveznega ministrstva za zdravje (https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus…)/ Objavo pripravil: Marko Lavrenčič/Foto: LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s