Ali mora Janša res že čistiti in razkuževati prostore za Jožeta P. Damijana?

Ljubljana, 16. novembra 2020 – Kandidat za predsednika vlade Slovenije Jože P. Damijan, ki bi ga na ta položaj po samooklicanju rade postavile stranke LMŠ, SAB, Levica, SD in stranka DeSUS (trenutno je vladna stranka po vrnitvi Karla Erjavca, ki si, kljub temu da še ni bil ponovno izbran, že domišlja, da je predsednik DeSUS-a) kot KUL opozicija, že trdijo, da imajo 46 glasov.

Torej, če je tako, mora Janša že pakirati kovčke in začeti čistiti in razkuževati prostore, da se vanje lahko vseli Jože P. Damijan z ekipo, ki mu jo bodo sestavili LMŠ (14), SAB (5), Levica (8), SD (12) in DeSUS (5).

No, in takšno je trenutno stanje števila poslank in poslancev po poslanskih skupinah tega sklica, ki imajo, če pripišemo DeSUS k t. i. KUL-u, kar bo logično, da bo ta stranka izstopila iz vladne koalicije, če se vrne Erjavec. In tako bi imela 44 glasov. Kje je Jože P. Damijan in koalicija KUL-a »sunila« Janši še dva poslanca, ve samo on.

Ali mora Janša res že čistiti in razkuževati prostore, pa bo pokazal čas. Da se to pred 5. decembrom zagotovo ne bo zgodilo (volitve DeSUS-a bodo namreč potekale po pošti od 20. novembra do 5. decembra) je jasno, saj bo šele takrat stranka DeSUS javno razglasila rezultate, kako so člani DeSUS-a na »moderen« način ugotovili, kdo bo prvak te “moderne”, “napredne” in današnjemu času interaktivnosti primerne stranke./Pripravil: J.T.  

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s