MGL spet vabi v gledališče na spletišču

Ljubljana, 27. november 2020 – Po ogledu štiridelne gledališko nadaljevanko Vranja vrata  je Mestno gledališče ljubljansko (MGL) za zadnjo novembrsko soboto pripravilo že drugo gledališko predstavo, in sicer kriminalko –  nadaljevanko, Praznina spomina ki je premiero doživela maja 2018 v režiji Nine Šorak. Avtorica predstave je Barbara Zemljič, ki se je zgledovala po fenomenu kakovostnih kriminalnih serij, kot so Luther, Bron/Bridge, Fargo, Broadchurch, Lie to me, Happy Valley 
Da je predstava bila in bo odmevna sta dodatno poskrbeli ob vseh soigralcih igralki Maruša Majer in Jette Ostan Vejrup, ki sta bili za svojo igro v nadaljevanki nagrajeni, in sicer je Maruša Majer prejela nagrado Prešernovega sklada – tudi za vlogo Irene Novak v Praznini spomina, Jette Ostan Vejrup pa Dnevnikovo nagrado za izjemen umetniški dosežek v MGL, med drugim tudi za za vlogo Birgitte Mrak.

V nadaljevanki Praznina spomina je svoj doprinos dodala zasedba igralk in igralcev ob prej omenjenih igralkah še: Lotos Vincenc Šparovec, Jožef Ropoša, Gaber K. Trseglav, Bernarda Oman, Boris Ostan, Ana Dolinar Horvat, Mojca Funkl in Primož Pirnat.

Prva epizoda bo na sporedu to soboto, 28. novembra, ob 20. uri na MGL-jevem Youtube kanalu. Ostale tri epizode pa bodo na YouTube kanalu MGL predvajane vsako soboto do 19. decembra, in sicer druga 5. decembra, ob 20.uri, tretja 12. decembra, ob 20 uri in četrta, že omenjenega 19. decembra prav tako ob 20. uri.
Za vse zamudnike bodo pri MGL pripravili tudi ponovitve, ki bodo na sporedu vsak ponedeljek, prva ponovitev bo tako na sporedu v ponedeljek 30. novembra (ob 20. uri), 7. decembra, 14. decembra in 21. decembra.

POMEBNO! Posnetek predstav bo aktiven le v času napovedanega predvajanja, ob sobotah in ponedeljkih ob 20. uri. Posnetki predstav so prvenstveno ustvarjeni za interno arhivsko rabo, ki seveda ne morejo v vsej večplastnosti in popolni kakovosti nadomestiti ogleda v živo. Vse predstavo bodo na voljo brezplačno. Torej MGL zna poskrbeti, da boste vsi ljubitelji gledališča deležni, kljub virusu, da lahko »obiščete« – Youtube kanalu – njihovo gledališče./Objavo pripravila Alenka T. Seme/Foto: press MGL

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s