Karlu Erjavcu 146 delegatov, od 217 omogočilo novi peti mandat predsednika DeSUS-a

Ljubljana, 5. december 2020 – Stranko DeSUS znova prevzema nekdanji predsednik Karl Erjavec. Peti mandat mu je po pošti, po kateri je DeSUS izpeljal kongres, omogočilo s svojim glasom 146 delegatov, njegov edini protikandidat Srečko Felix Krope pa je dobil 71 glasov. Torej je Erjavec od skupaj oddanih (beri poslanih po pošti) 217 glasovnicah prejel 67,28 odstotka glasov, Srečko Felix Krope pa 32,72.

V prvem nagovoru, ki ga je v živo iz Gospodarskega razstavišča prenašala tiskovina agencija STA, je Erjavec po mukotrpnem čakanju na preštevanje 217 glasovnic, v svojem stilu napovedal, da se bo v ponedeljek sestal z vodstvom stranke in poslansko skupino, da dorečejo, kako bodo šli naprej. Kaj misli on pa seveda ni razkril. Ob tem poudaril tudi to, da se je vrnil v politiko, da bi rešil stranko, ki je po njegovem odhodu zašla v težave. Ali bo DeSUS ostal v vladi pa Erjavec, ni želel komentirati.

Zanimivo je, da so pri stranki DeSUS, ob izpeljavi »kongresa« po pošti, se razume, izpeljali so volitve, za štetje borih 217 glasovnic, ki so jih prejeli do 1. decembra, potrebovali dobrih nekaj ur, če vemo, da so napovedali, da bodo rezultate objavili danes, 5. decembra, ob 12. uri, a so jih nato objavili šele nekaj pred 15. uro. No, ja! Tako je pač, če si »natančen«.

Upati je, da bodo pod novim vodstvo pri DeSUS-u tako natančni tudi na drugih področjih. Ali v sedanji vladali ali novi vladi, ki jo načrtuje opozicijska četvorka (LMŠ, SD, Levica in SAB) imenovana KUL pod vodstvom Jožeta P. Damijana./Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s