DeSUS se je odločil za izstop iz vladne koalicije SDS, SMC in NSi; Po Erjavcu, kriv Janša!

Ljubljana, 17. december 2020 – Stranka DeSUS se je na »osnovi« sklepa Sveta stranke DeSUS odločila za izstop iz vladne koalicije. Da je zanimivost še večja, je isti organ podprl Karla Erjavca, da ta kandidira za mandatarja.

Kot je povedal Erjavec na posebni novinarski konferenci, ki jo je STA prenašala v živo, odločitev glede usode aktualnih ministrov prepuščajo premierju Janezu Janši.

Kot razlog je Erjavec za izstop stranke DeSUS iz vladne koalicije navedel politično neskladje stranke, predvsem pa naj bi DeSUS motil Janšev napad na medije (izpostavil je STA, ostalih medijev, ki naj bi jih Janša napadal in oviral, Erjavec ni navedel).

Erjavec sicer pričakuje, da bo odločitvam organov stranke sledila tudi poslanska skupina.

Glede poslancev je Erjavec povedal, da sta na seji izvršnega odbora, kot svetu stranke ves čas sodelovala vodja poslanske skupine Franc Jurša in poslanec Jurij Lep in, da oba v celoti podprata sprejet sklep o izstopu.

Karel Erjavec

Erjavec je javnost seznanil tudi z informacijo, da je izvršni odbor sprejel pobudo, da se mora poslanca Roberta Polnarja izključiti iz stranke DeSUS, kar pa mora urediti lokalni odbor Šentjurja, katerega član je poslanec Polnar. Ob tem pa Erjavec računa, da bosta sklep vodstva DeSUS-a upoštevala poslanca Branko Simonovič, Ivan Hršak. Kaj bi se jima zgodilo, če to ne bi upoštevala, Erjavec ni navedel./Objavo pripravil: Janez Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s