Za 57. Zlato lisico 2021 je prijavljenih 24 ekip in 80 tekmovalk

Maribor, 25. december 2020 – Na Pohorju obratujejo (skoraj) vse naprave. Snega ni le ob vznožju, na spodnjem delu pohorske poseke, kjer je ob sedežnici Radvanje cilj proge za izvedbo 57. Zlate lisice, ki naj bi bila na sporedu 16. in 17 januarja 2021. Ko sporočajo organizatorji na svoji spletni strani vreme, kot je na Pohorju običaj pred koncem leta, nagaja, smučarjem z meglo, organizatorjem pa s previsokimi temperaturami. A časa za zasneževanje na spodnji tretjini proge je še dovolj.

Za zdaj je za organizatorje za izvedbo 57. Zlate lisice najbolj pomembno to, da so vse ekipe (24) že prijavljene, v petih mariborskih hotelih pa se že pripravljajo na njihov prihod.

Zagotavljajo, da bo varnost v epidemioloških razmerah odlično poskrbljeno, celotna karavana belega cirkusa, 80 tekmovalk in 170 spremljevalcev, bo od petka, 15. januarja, do nedelje, 17. januarja, v svojem mehurčku, v katerega bo vključenih pet hotelov v mestu in tekmovalni šotor na Trikotni jasi.

Najboljše alpske smučarke na svetu bodo na 57. Zlati lisici bivale v mariborskih hotelih Arena, Draš, Bau, Tabor in Hotel City.

Manja Koklič Cigit je v organizacijskem odboru Zlate lisice zadolžena za nastanitve pravi: ”V hotelih ne bo drugih gostov. Posamezne ekipe bodo razdeljene po nadstropjih, tudi v jedilnicah bo poskrbljeno, da ne bo mešanja ekip. V vsakem hotelu bodo tudi proste sobe za primer osamitev ob morebitni okužbi. Vse bo potekalo v skladu s strogimi in natančnimi protokoli, ki so usklajeni tako z NIJZ kot s FIS.”

No, če bo še vreme dodalo svoje, o pripravi ni treba izgubljati besed, saj gre za organizatorje, ki vedo, kako se stvarem za izpeljavo tekme pripravijo, to pa je, da bo tudi 57. Zlata lisica izpeljana brezhibno. Je pa res, da bomo letos tudi mi 57. Zlato lisico, za vas spremljali posredno, saj bodo tudi za novinarske ekipe, veljali posebni pogoji. Namreč FIS od organizatorjev zahteva zmanjšanje poročevalskih ekip na minimum. Da je razlog koronavirus, pa je jasno./Objavo po sporočilu za javnost priredilo LN/Foto: arhiv LN 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s