V Sloveniji včeraj opravili 2041 PCR-testov, okuženi je bilo 634, umrlo je 35 oseb

Ljubljana, 4. januar 2020 – Včeraj, 3. januarja  je bilo opravljenih 2041 PCR-testov– okuženih pa je bilo 634 oseb (delež pozitivnih izvidov testov je bil tako 31,1odstoten). Opravljenih je bilo tudi 630 testiranj s hitrim testom, pri čemer je bilo ugotovljenih pri testih 110 okuženih testirancev (17,5%).

Skupno število covidnih pacientov, ki so včeraj potrebovali bolnišnično oskrbo, je bilo 1209. Na oddelkih intenzivne nege se je včeraj zdravilo 194 oseb. V nedeljo je po podatkih vlade umrlo 35 ljudi s covidom-19 (30 v bolnišnicah in pet v domovih starejših občanov), skupno doslej 2838.

Trend obolelosti s koronavirusom v  na dan 3. 1. 2021 (00:00-24:00):

– Št. testiranj: 2671

– Št. pozitivnih: 744 (27,9 %)

– Št. hospitaliziranih: 1209

– Št. oseb na intenzivni negi: 194

– Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: 38

– Št. umrlih: 35

CEPIVO IN CEPLJENJE – Kot je na novinarski konferenci sporočila državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Marija Magajne, je v Slovenijo danes prispela nova pošiljka s 16.575 odmerki cepiva. Pojasnila je, da bodo odmerki namenjeni predvsem za zaposlene v zdravstvu……https://www.gov.si/…/koronavi…/cepljenje-proti-covid-19/

NIJZ je doslej prejel eno prijavo neželenega učinka po cepljenju proti covidu-19 in eno prijavo smrti, ki je časovno sovpadla s cepljenjem v enem od domov za starejše.

Vlogo za cepljenje se lahko elektronsko odda na portalu e-uprava (e-uprava.gov.si) na dva načina, z uporabo e-identitete, z uporabo digitalnega elektronskega potrdila ali brez uporabe e-identitete, z vnosom e-naslova in drugih podatkov

NIJZ – Vsi, ki so se zaradi virusa znašli v stiskah, lahko pokličejo na številko 080 51 00. V pomoč prebivalcem pri iskanju zanesljivih informacij je vlada znova vzpostavila klicni center. Pokličete lahko od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro: na brezplačno telefonsko številko 080 1404, za klice iz tujine pa na +386 1 478 7550.

In še podatki, ki jih lahko spremljate s pomočjo COVID SLEDILNIKA – AKTIVNA POVEZAVA.

Potovanje v države članice Evropske unije – Spletna platforma Re-open EU je informativni pripomoček (na naslovu: https://reopen.europa.eu/sl/), ki v 23 evropskih jezikih nudi vse bistvene podatke, potrebne za načrtovanje potovanja v države članice EU (informacije o prehodu meja, omejitvah potovanj, javnozdravstvenih in varnostnih ukrepih, razpoložljivih storitvah ter različne praktične informacije za popotnike).

Obvezno za slovenske državljane še to, da se objavljenih povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/ ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)

Podatki po svetu – https://www.worldometers.info/coronavirus/ Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s