Vsaj Furs bi moral imeti pogodbo, s katero si je Tomaž Vesel napolnil bančni račun

Ljubljana, 9. januar 2021 – Kot vse kaže na KPK, ne najdejo soglasja, s katerega naj bi nekdanji predsednik KPK Boris Štefanec izdal, preko tega nadzornega organa Republike Slovenije, predsedniku Računskega sodišča Republike Slovenije Tomažu Veselu in mu tako omogočil, da je ta ob svojem napornem delu na Računskem sodišču, s honorarnim delom (beri svetovanje) za Fifo napolnil svoj bančni račun.

Čudno je, da o tem potrdilu Borisa Štefaneca zdaj nič ne vedo sedanji nosilci KPK, da ne govorimo o pristojnih organih države, ki so zaposlovalci Tomaža Vesela. Ta zdaj izjavlja, da je to njegova zasebna stvar. Kar pomeni, da potrdila, da lahko ob svojem delu za državno institucijo – Računsko sodišče, zasluži letno 250 tisoč dolarjev bruto za svoje delo za Fifo, država naj s tem, ki Vesela, zaposluje naj ne bi imela nič.

Prav! A se ob tem velja vprašati, zakaj pogodbe s Fifo nima Furs, če je Vesel, kot pravi, vesten, etičen in moralen državljan, ki je poravnal vse davke za svoje pogodbene prihodke, pridobljene s strani Fife, državi Sloveniji sam, nima. Zato se zastavlja vprašanje na osnovi česa so Fursu Veselu davke sploh obračunali.

In sicer tiste pogodbe na osnovi katere, si je Tomaž Vesel, napolni njegov bančni račun. Ta pa je osnova vsega, kar zdaj išče KPK, Vesel in nekateri mediji. Res je, da le, nekateri! Ker ga t. i. “javni” mediji še vedno zagovarjajo, da je z njegovim zaslužkom, povezanim za Fifo, vse v najboljšem redu. A, je res?/J.vTemlin./Fotografiji: arhiv LN

Leave a Reply