Tako ugotavljajo strokovnjaki o smrtnosti bolezni Covid 19 glede na starost

Ljubljana/Dunaj, 23. januar 2021 – Kar zadeva smrtnost zaradi okužbe ali bolezni Covid-19, primerov smrtnosti je ta v ZDA 1,7 odstotna, v Avstriji 1,8 in v Nemčiji 2,2 odstotna. A velja vedeti, da se umrljivost s starostjo poveča, ugotavljajo strokovnjaki. Tako naj bi za osebe stare od 65 do 74 let smrtnost dosegala 3,6 odstotka obolelih, za ljudi do 85 let pa ta naraste. na kar 10,8. Po podatkih AGES (Agencija za zdravje in varnost hrane Republike Avstrije) pa naj bi smrtnost pri ljudeh starejših od 85 let poskočila na kar 21,7 odstotka.

Agencija AGENS ob tem dodaja, da so odobrena cepiva za Covid-19 – mRNA Pfizer / BioNTech in Moderna – zelo učinkovita in, da so varnostni podatki dobri. Kako pa je z vplivom na mutacije pa zdaj še ni povsem jasno.

No in tako je bilo v avstrijski prestolnici Dunaj 23. januarja zaradi sprejetih zajezitvenih ukrepov. To objavljamo zato, da bi jezni Slovenci in slovanski državljani, ki tako radi negodujejo zaradi ukrepov slovenske vlade, videli, kako je to pri naših severnih sosedih.
Pa še to! S ponedeljkom, to s 25. januarjem, morajo vsi v Avstriji v javnem prometu in ob obisku trgovin imeti nameščene izključno maske FFP2, ki naj bi bile edine primerne za zagotovitev ustrezne zaščite. No in tako je bilo to soboto na nekaterih delih Dunaja. Vir – povezava – časnik Heute.at – https://www.heute.at/g/so-leer-ist-wien-im-harten-lockdown-100119687

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s