Poslanci izvolili Poklukarja za ministra za zdravje ter »podučili« Erjavca, da je za izvolitev pomembna tudi matematika

Ljubljana, 24. februarja 2021 – Dr. Janez Poklukar je sinoči, 23. 2. 2021, s podporo 50 poslancev ZA in le 31 PROTI, postal novi zdravstveni minister, ki je tako nasledil Tomaža Gantarja (no, če smo natančni, bo Poklukar zamenjal vršilca dolžnosti Janeza Janšo, ki je začasno nadomeščal že drugič “pobeglega” Tomaža Gantarja na tem položaju).

dr. Janez Poklukar, minister za zdravje Republike Slovenije

Za Poklukarja so glasovali vsi poslanci koalicije (SDS, SMC in NSi – ti premorejo 42 glasov), manjšinska poslanca ter poslanci Jelinčičeve SNS, kar pomeni, da skupaj premorejo “le” 47 glasov.

A je, kot vse kaže, Poklukar dobil še tri glasove poslancev DeSUS-a. Ali so se tako odločili sami ali pa jim je tako “naročil” njihov “šef” Karel Erjavec, ni znano. No, znana pa je zanimiva izjava novega zdravstvenega ministra Poklukarja, ki je na novinarsko vprašanje – “Vi ste jih prejeli 50, torej tri več, kot ima glasov koalicija s partnerji. Od kod so po vaše prišli ti trije glasovi?” In kaj je odgovoril Poklukar? “Matematika je povsem enostavna – od poslancev”.

Zanimiv odgovor, mar ne! No, pa tudi dokaz, da dr. Poklukar ni le dober zdravnik in sposoben organizator, ampak tudi odličen matematik.

Če se nekoliko pošalimo povezano z zanimivim odgovorom dr. Poklukarja. Zdaj je jasno, zakaj na nedavni konstruktivni nezaupnici proti sedanji vladi Karel Erjavec ni uspel, ki je, kot je znano, s svojim KUL-om zbral le pičlih 40 glasov.

Karel Erjavec, predsednik stranke DeSUS

In sicer zato, ker je znano, da Erjavec ni zdravnik, pa tudi, ker ni dober organizator. Zdaj pa se ve tudi to, da je Erjavec zelo slab matematik. In kdo je to Erjavcu dokazal? Poslanci vendar – tudi njegovi!/JT/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s