15. marca obeležujemo Svetovni dan potrošnikov

Ljubljana, 15. marec 2021 – Na današnji dan, 15. marca, obeležujemo Svetovni dan potrošnikov. Ta je namenjen osveščanju in opozarjanju potrošnikov na njihove pravice, no pa tudi obveznosti. V času, ko nas obdaja še nepremagani virus, se ugotavlja, da se veliko potrošnikov znajde v težavah zlasti ob nakupih preko spleta.  

To dokazuje tudi podatek, da je Evropski potrošniški center Slovenija, ki deluje pod okriljem ministrstva za gospodarstvo lani obravnaval 22 odstotkov več vprašanj in 75 odstotkov več pritožb potrošnikov kot v letu prej.

Ob epidemiji covida-19 se je povečala tudi uporabo plastike za enkratno uporabo, so opozorili na Zvezi potrošnikov Slovenije. Poudarili pa so tudi pomen dostopa potrošnikov do bolj trajnostnih izdelkov in storitev.

Upati je, da skrbi za potrošnike pristojni ne bodo poudarjali le ob današnjem dnevu, ampak skozi vse leto. Ne nazadnje jih zato tudi imamo. To smo dodali tudi zato, ker smo našli seznam, koliko različnih dni v letu imamo z oznako “Svetovni dan”, ki pa jih večina ljudi, razen, ki se jih javno omeni, sploh ne poznajo. Namreč, tovrstni dnevi imajo za glavni cilj ozaveščanje svetovnega prebivalstva, na katere se praznik z oznako “Svetovni dan” vsebinsko navezuje. To velja tudi za današnji dan./LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s