To soboto čiščenje Ljubljanice

Ljubljana, 26. marec 2021 – Turizem Ljubljana v sodelovanju z Društvom za podvodne aktivnosti Vivera iz Ljubljane v soboto, 27. 3. 2021, organizira tradicionalno čiščenje Ljubljanice v okviru čistilne akcije Za lepšo Ljubljano 2021. Akcija s častitljivo 30-letno tradicijo bo zaradi epidemije tudi letos potekala v prilagojenem obsegu, brez spremljevalnega programa in ob upoštevanju priporočil NIJZ.

Ribiči bodo v dopoldanskih urah Ljubljanico čistili od Ribiškega doma Barje do Prul (izliva Gradaščice), kjer bodo odpadke ročno odlagali v vreče in kontejner na bregu. Smeti bodo nato odpeljali na deponijo ter naredili končno analizo in primerjavo s preteklimi leti.

Običajno je čiščenje Ljubljanice potekalo ob zaključku celomesečne čistilne akcije Za lepšo Ljubljano, ki je pred svetovnim dnevom Zemlje, 22. 4., ves mesec spodbujala k čiščenju javnih in drugih površin na območju ljubljanske občine. Ker pa se je v času epidemije precej poslabšal odnos do odlaganja odpadkov v naravi, so se letos odločili akcijo izpeljati prej in s tem spodbuditi mimoidoče, da tudi sami pripomorejo k čistejšemu okolju./LN/TL

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s