Razstava nenavadnih slik Domna Slane

Ljubljana, 14. junij 2021 – V galeriji Exarte v ljubljanski Židovski ulici so pred kratkim odprli razstavo slik priznanega akademskega slikarja Domna Slane.

Gre za izjemno zanimiva dela, kakršnih doslej ni ustvarjal. Narejene na lesu oziroma na deski, ki je kar tri desetletja služila kot pokrivalo mize za biljard, na katerem je umetnik slikal in kiparil na stotine umetnin. »Na tej deski se je nabralo ogromno sledi mojega ustvarjanja od barv do raznih rezov. Ko sem nazadnje dodobra pobrisal prah s te mize so se mi zame prikazale krasne likovne kompozicije, iz katerih, sem si rekel, lahko naredim kaj zanimivega. Desko sem razrezal za 48 slik in jim naknadno vnesel še nekaj slikarskih potez. Pri tem sem si še izmislil naslov razstave Razrez časa. Vsaka slika je potem dobila svojstven pločevinski okvir,« je to nenavadna likovna dela opisal Domen Slana.

V izložbi galerije je razstavljeno še nekaj njegovih kiparskih del, ki so tudi nekaj posebnega, narejeni iz raznovrstnih starih kmečkih orodij, stolov, vozovnih koles in drugih folklornih predmetov, a uporabljal je umetnik tudi kaj iz narave. Razstava bo v Ljubljani ostala do konca junija. Potem jo bodo prenesli v Škofjo loko v gostilnico Pr/Pepet, kjer večkrat razstavljajo likovna dela./Objavo pripravil: Albina Podbevšek

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s