Tako poteka postopek, če želite obiskati lokal na Dunaju

Dunaj, 17. junij 201 – Praviloma imajo lokali na Dunaju na mizah, ki jih zagotavljajo (v predpisani razdalji) nameščeno QR kodo. Obiskovalec QR poskenira s svojim pametnim telefonom (logično, da mora imeti nameščen QR snemalnik – je zastonj) na mizi nameščeno QR kodo.

In nato steče postopek:

Prvi korak: obiskovalec vidi povezavo, ki jo aktivira, če želi zasesti mizo (če ne želi, jo lahko odpre, a to zanj ne pomeni, razen predstavitve drugega koraka, nič obvezujočega)

Drugi korak: obiskovalec odpre aplikacijo, ki mu sporoči, katero mizo bi lahko zasedel, ter čas, kdaj je prijavo za zasedbo mize nameraval opraviti.

Tretji korak: obiskovalec, ki želi zasesti izbrano mizo, mora v aplikacijo obvezno vnesti ime, priimek in telefon (elektronski naslov, kar pa ni obvezno).

Zaključek! Ko je gost opravil navedeno prijavo, je zanj postopek zaključen.

Z njegovo prijavo lokal nima nič, ampak le izdajatelj prijave – pristojni organ mesta Dunaj). Seveda pa je vsak obiskovalce sam odgovoren, da izpolnjuje enega od treh pogojev, in sicer: da je dvakrat cepljen, da je prebolevnik in enkrat cepljen ali pa, da ima veljavni PCR ali hitri test.

In še to! Če nimate pametnega telefona, lahko prijavo opravite na posebnem papirnatem obrazcu, ki vam ga prinese natakar. Tako je na Dunaju in VSI ravnajo tako, kot je predpisano.

Morda velja dodati še to, kar nima skupnega s tem postopkom, da morate v glavnem mestu Avstrije na vseh javnih prevoznih sredstvih (podzemna železnica, tramvaji, avtobusi in vlaki) in javnih prostorih morate imeti pravilno nameščeno – IZKLJUČNO – masko FFP2. Se brez izjem upošteva. Če se ne, sledi kazen, brez posebnih izjem.

No, to pa s 1. julijem ne bo več potrebno, saj maske, razen v zdravstvenih domovih in bolnišnicah ne bodo – do nadaljnjega – obvezne. /Objavo pripravil: J. Temlin/Foto:JT/Ljnovice/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s