Covid-19: V Sloveniji vse še poteka po »slovensko!

Ljubljan, 18. junij 2021 – Včeraj, 17. junij, je bilo opravljenih 2.409 PCR-testov– okuženih pa je bilo 88 osebe (delež pozitivnih izvidov testov je znašal 3.7–odstotkov). Opravljenih je bilo kar 32.596 hitrih testov, pri čemer vsi, ki so jim okužbo z novim koronavirusom potrdili s hitrim antigenskim testom, so testirani še s PCR-testom. Skupno število covidnih pacientov, ki so včeraj potrebovali bolnišnično oskrbo je bilo 109. Na oddelkih intenzivne je bilo včeraj 39 oseb. Doslej je umrlo 4.411 oseb, od tega včeraj 2. Sedemdnevno povprečje okužb je po sledilniku trenutno 91,6. 14-dnevna incidenca na 100 tisoč prebivalcev se je spustila na 90,2.

Pristojni ob upadanju okuženostim, a ob res velikih številkah na hitro testiranih, morajo mirno in strpno prepričevati državljane, da je precepljenost edina rešitev. A je težava ta, da v Slovenji vse stvari potekajo po »slovensko«. To pa pomeni, krivi so vedno drugi, ker državljanov niso znali prepričati.

Trend obolelosti s koronavirusom v na dan 17. 6. 2021 (00:00-24:00):

– Št. testiranj: 2.409 PCR/ 32.596hitrih testov

– Št. pozitivnih: 88

– Št. hospitaliziranih: 109

– Št. oseb na intenzivni negi: 39

– Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice:8

– Št. umrlih:2

– 7-dnevno povprečje okužb:90,6

Pregled po regijah in občinah – https://covid-19.sledilnik.org/embed.html#/sl/chart/Map

CEPIVO IN CEPLJENJE –  Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje so doslej v Sloveniji z najmanj enim odmerkom proti covidu-19 cepili 792.718 ljudi, polno cepljenih pa je več kot 581.004 ljudi.

Potovanje v države članice Evropske unije – Spletna platforma Re-open EU je informativni pripomoček (na naslovu: https://reopen.europa.eu/sl/), ki v 23 evropskih jezikih nudi vse bistvene podatke, potrebne za načrtovanje potovanja v države članice EU (informacije o prehodu meja, omejitvah potovanj, javnozdravstvenih in varnostnih ukrepih, razpoložljivih storitvah ter različne praktične informacije za popotnike).

Dobro je vedeti – Za vse, ki se odpravljate v tujino ali se vračate iz nje, velja opozorili, da se velja seznaniti s pogoji prehajanje meja različnih držav in seveda meja naših sosed

Obvezno za slovenske državljane še to, da se objavljenih povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/ ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)

Podatki po svetu – https://ourworldindata.org/coronavirus /Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s