Ženski Rotary klub Nike v Sloveniji dobil novo predsednico

Ljubljana, 20. junij 2021 – Prvi ženski Rotary klub Nike v Sloveniji ima za seboj trinajstletno tradicijo. V tem izjemnem in posebnem klubu vsako leto prirejajo slavnostno menjavo predsednic s predajo predsedniške verige. Čeprav je bila letošnja zaradi virusne epidemije skromnejša, a je bilo druženje tudi tokrat posebno in zelo prijetna. Dogodek so tokrat članice Nike pred kratkim pripravile kar v Mestnem gledališču po predstavi s seznama klubskega abonmaja.  Ob tej priložnosti pa je dosedanja predsednica kluba – pravnica Marjeta Tasič pozlačeno verigo nadela novi predsednici – dramaturgiji Staši Mihelčič.

Seveda pa je pomembno omeniti še to, da so ljubljanske Rotarijke tako delovne, da so prejele že vrsto priznanj, tudi mednarodnega, imenovanega po Paulu Harrisu, ameriškemu ustanovitelju Rotary International.

Letos sta to priznanje za dobrodelno prizadevanje dobili Mojca Fon Jager in Barbara Rogač.

Rotary klub Nike prireja kar nekaj dobrodelnih prireditev, kot je družinski piknik, maraton Dober tek, Kulturno predstavo v domu starejših Trnovo v Ljubljani. Nike pa sodeluje tudi pri botrstvu zveze prijateljev mladine, pomaga otrokom za počitnice na morju in na Rogli, podpira mlade umetnike, dobrodelnosti so včasih deležni tudi posamezniki ali družine v stiski. Zanimiv je tudi primer, ko so lanski december za Dedka Mraza z igračami razveselili romske otroke vrtca v Žabjeku.

In vse pozitivne dejavnosti se bodo nadaljevale tudi pod vodstvom nove predsednice Staše Mihelčič, ki bo nadaljevala izjemno vodenje kluba svoje predhodnice Marjete Tasič.

Da, tudi zato rotarijke prvega ženskega Rotary klub Nike v Sloveniji velja uvrstiti med tiste, ki opravljajo res pozitivno in izjemno človekoljubno poslanstvo./ Objavo pripravila: Albina Podbevšek

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s