Enajst slovenskih podjetij na sejmu Arab Health 2021 v Dubaju

Ljubljana, 21. junij 2021 – Javna agencija SPIRIT Slovenija letos že četrtič organizira skupinsko sejemsko predstavitev slovenskih podjetij na sejmu Arab Health 2021, ki se danes, 21. junija, pričenja v Dubaju v Združenih arabskih emiratih. Dogodek velja za največji specializirani sejem medicinske opreme in pripomočkov, zdravil, zdravstvene oskrbe in storitev na arabskem polotoku. Sicer je bil predviden v začetku februarja, a je bil zaradi pandemije covid-19 prestavljen na epidemiološko ugodnejši čas.

 Arab Health, sejem s 45-letno tradicijo, predstavlja vodilno poslovno platformo zdravstvene oskrbe in nege na Bližnjem Vzhodu, njegov poglavitni namen pa je povezovanje proizvajalcev in ponudnikov zdravstvenih storitev z zdravstvenimi klinikami, dobavitelji in distributerji v tej regiji. V letu 2020 se je na sejmu predstavilo 4.142 razstavljavcev iz 66 držav, med njimi pod okriljem agencije tudi devet slovenskih, 39 nacionalnih paviljonov, našteli pa so 106.208 poslovnih obiskovalcev. Med osrednjimi temami letošnjega sejma bodo inovativni izdelki in rešitve v tej panogi ter izzivi in vloga digitalne transformacije v zdravstveni oskrbi, veliko pozornosti pa bo letos posvečene tudi trajnostnemu razvoju same panoge. Letos sejem že od 23. maja 2021 poteka tudi v virtualni različici. Več informacij o sejmu je na voljo na spletni strani: www.arabhealthonline.com

Pod okriljem SPIRIT Slovenija se bo na skupnem razstavnem prostoru velikosti 180 m2 predstavilo enajst slovenskih podjetij,: DAGRI inženiring, d. o. o., Caretronic Kranj, d. o. o., Iskra Medical d. o. o., Koval, d. o. o., Mediblink, d. o. o., Mesi, d. o. o., Opikar, klimatizacija in čisti prostori, d. o. o., Pharma G, d. o. o., TIK, d. o. o., UVC Solutions, d. o. o. in VPD Bled, d. o. o. Slovenski razstavljavci udeležbo na sejmu vidijo kot dobro priložnost za predstavitev svojih izdelkov in storitev, navezovanje poslovnih stikov s potencialnimi poslovnimi partnerji, obenem pa kot možnost pregleda najnovejših izdelkov in inovativnih tehnologij s področja zdravstvene oskrbe in trendov na tem področju. SPIRIT Slovenija pa bo na razstavnem prostoru predstavljal slovensko poslovno okolje in nacionalni paviljon na svetovni razstavi Expo, ki se prične 1. oktobra 2021 v Dubaju.

Celotna predstavitev slovenskih podjetij na sejmu Arab Health bo potekala pod sloganom komunikacijske kampanje za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini Green. Creative. Smart. Kampanja izpostavlja ključne konkurenčne prednosti Slovenije na nišnih področjih zelenega in krožnega gospodarstva, sodobnih okoljskih tehnologij, mobilnosti, digitalizacije in drugih visokih tehnologij, razvoja in raziskav, znanosti ter kreativne industrije.

V želji, da bi slovenskim podjetjem olajšala iskanje novih poslovnih partnerjev in poslovnih priložnosti je agencija za promocijo tudi letos pripravila tudi promocijsko brošuro vseh udeleženih podjetij Slovenia’s Healthcare Solutions./LN/SPIRIT

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s