Velenjsko podjetje Skaza naredilo pomemben preboj na ameriško tržišče

Velenje, 30. junija 2021 – Slovensko podjetje Skaza iz Velenja, ki tako doma kot po svetu navdušuje s svojimi trajnostnimi rešitvami, je zahvaljujoč uspešnemu sodelovanju z Univerzo v Koloradu naredilo pomemben preboj na ameriško tržišče. Kot so sporočili so na ameriškem trgu pridobili velikega distributerja in strateškega partnerja TeraGanix, zgodba pa je začetek dolgoročnega sodelovanja.

Velenjsko podjetje Skaza, ki sodi med zelo uspešne evropske družbe, je v začetku leta slavilo na dveh razpisih študije primerov na področju trajnosti in okoljevarstva Univerze Kolorado v mestu Boulder. Pri enem od projektov so v sodelovanju s študenti MBA programa Leeds School of Business pripravili strategijo za vstop podjetja na ameriški trg, njihovo delo pa je že obrodilo sadove. Skaza je namreč na področju lastne blagovne znamke pridobila pomembnega distributerja in strateškega partnerja podjetje TeraGanix.

Direktor podjetja Skaza dr. Robert Agnič je ob tem izrazil zadovoljstvo: »Sodelovanje je zelo perspektivno, saj je Amerika ogromen trg, ki ponuja številne priložnosti. Dejstvo, da smo pridobili takšnega partnerja, je velikega pomena za rast in razvoj Skaze v delu sveta, kjer do zdaj nismo bili prisotni. Lani smo sicer vstopili na kar devet novih trgov, letos pa smo se osredotočili še na Ameriko. Priložnost, da svoje vrednote in poslanstvo ponesemo tudi čez lužo, nam daje motivacijo ter zagon za naprej.«

Podjetje TeraGanix se osredotoča na izboljšanje življenja z uporabo efektivnih mikroorganizmov, obenem pa na prvo mesto postavlja trajnostno delovanje in zaščito planeta. Ponuja vrsto certificiranih ekoloških rešitev, med drugim blagovno znamko EM.

Skaza je v Ameriko, natančneje v Teksas, že poslala prvo pošiljko svojih kuhinjskih kompostnikov Bokashi Organko 2. Gre za večkrat nagrajeno slovensko inovacijo, ki omogoča pravilno in odgovorno ravnanje z biološkimi odpadki ter s tem vzpostavlja krožno gospodarjenje. TeraGanix bo prodajo Skazinih kompostnikov vršil na spletnem velikanu Amazonu, na svoji spletni strani ter s pomočjo svojih poslovnih partnerjev./LN/Foto: press Skaza 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s