Goodyearov Blimp tudi v Sloveniji

Ljubljana 2021 – Legendarno zračno plovilo Goodyear Blimp je v sklopu letošnje evropske turneje poskrbelo za spektakularne posnetke tekem in obiskalo več evropskih krajev. Zračni velikan, ki je prejšnji teden že poletel nad Slovenijo, se bo danes in jutri mudil pri nas na daljšem obisku.

Goodyearov Blimp, ki velja za največje poltogo zračno plovilo na svetu, je to poletje  zelo pogosto na nebu. Na svoji evropski turneji spremlja več tekem motošporta, obenem pa kot ambasador blagovne znamke Goodyear obiskuje številna evropska mesta, v katerih navdušuje s svojo edinstveno podobo. Tudi Slovencev, ki so ga prejšnji teden že lahko uzrli na našem nebu, ni pustil ravnodušnih, danes pa se vrača k nam z namenom, da ga še pobližje spoznamo.

Letošnje poletje tako Goodyear Blimpa ne bomo opazovali samo na malih zaslonih, saj je Slovenija naslednja destinacija, ki jo bo obiskal v sklopu evropske turneje. Zračni velikan se bo danes, 20. julija, pripeljal iz Italije in ob predvidoma 15.00 prečkal slovensko-italijansko mejo. Okoli 16.25 ga lahko pričakujemo nad prestolnico, predvidoma ob 16.45 bo preletel Kranj ter nato ubral pot do letališča Lesce pri Bledu, kjer bo pristal okoli 17.00. Tam bo tudi prenočil, da bo pripravljen na pestro dogajanje, ki ga čaka naslednji dan.

V sredo, 21. julija, bodo namreč organizirani poleti z Goodyear Blimpom za izbrane skupine poslovnih partnerjev podjetja Goodyear, zaposlene v podjetju, medijske predstavnike in nagrajence različnih nagradnih iger. Družba Goodyear Slovenija komercialnih poletov ne bo organizirala.

Ker je izvedba poletov močno pogojena z ugodnim vremenom, lahko pride do prilagoditev ur poletov, če bodo vremenske razmere to zahtevale. Ure poletov čez posamezna mesta in kraje so odvisne tudi od vetra – včasih zračnemu plovilu Goodyear Blimp veter pomaga, da je hitrejši, lahko pa se zgodi ravno obratno in veter plovilo upočasni.

Pot Goodyear Blimpa lahko v vsakem primeru spremljate na spletni strani Flight radar, njegova oznaka je D-LZFN. Gre sicer za zračno ladjo Zeppelin NT LZ N0-101, ki v dolžino meri več kot 75 metrov, kar je približno tri četrtine dolžine nogometnega igrišča, v višino pa skoraj 18 metrov./LN/

Leave a Reply