Covid-19: Gostinci napovedujejo neposlušnost

Ljubljana, 25. julij 2021 – Včeraj, 24. julija, je bilo v Sloveniji opravljenih 740 PCR-testov–okuženih pa je bilo 32 oseb (delež pozitivnih izvidov testov je znašal 4,3 odstotka). Opravljenih je bilo kar 17.730 hitrih testov, pri čemer vsi, ki so jim okužbo z novim koronavirusom potrdili s hitrim antigenskim testom, so testirani še s PCR-testom. Skupno število covidnih pacientov, ki so včeraj potrebovali bolnišnično oskrbo, je bilo 29. Na oddelkih intenzivne nege je bilo včeraj 8 oseb. Doslej je življene povezani s covid-19 izgubilo 4.426 oseb (+1).

Gostinci napovedujejo neposlušnost – Napoved vlade, da hitri testi od 23. avgusta ne bodo več brezplačni za vse, je razburila zaposlene v gostinstvu in turizmu. Če bo testiranje obvezno in jih bo tja napotil delodajalec, potem si testov delavci ne bodo plačevati sami, napoveduje sindikat.

Dobro je vedetiZa vse, ki načrtujete potovanja v času povečane nevarnosti okužbe s covid-19, vam priporočamo uporabo interaktivnega zemljevida, ki ga upravlja IATA in kjer lahko sproti preverite, kako so pravila v državi, kamor potujete.

Trend obolelosti s koronavirusom v na dan 24. 7. 2021 (00:00-24:00):

– Št. testiranj: 740 PCR/ 17.730 hitrih testov

– Št. pozitivnih: 32

– Št. hospitaliziranih: 29

– Št. oseb na intenzivni negi: 8

– Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice:0

– Št. umrlih: 1

– 7-dnevno povprečje okužb: 65,7 (podatek sledilnik)

Pregled po regijah in občinah – Aktivna povezava

CEPIVO IN CEPLJENJE –  Po podatkih NIJZ-ja je bilo z enim odmerkom cepljenih 897.059 (43%) ljudi, z vsemi odmerki pa 788.958 (37,4) ljudi.

Potovanje v države članice Evropske unije – Spletna platforma Re-open EU je informativni pripomoček (na naslovu: https://reopen.europa.eu/sl/), ki v 23 evropskih jezikih nudi vse bistvene podatke, potrebne za načrtovanje potovanja v države članice EU (informacije o prehodu meja, omejitvah potovanj, javnozdravstvenih in varnostnih ukrepih, razpoložljivih storitvah ter različne praktične informacije za popotnike).

Dobro je vedeti – Za vse, ki se odpravljate v tujino ali se vračate iz nje, velja opozorili, da se velja seznaniti s pogoji prehajanje meja različnih držav in seveda meja naših sosedov.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se objavljenih povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/ ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)

Podatki po svetuhttps://ourworldindata.org/coronavirus /Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s