Covid-19: Včeraj v Sloveniji 22 okuženih; Od danes preverjanje izpolnjevanja PCT-pogojev

Ljubljana, 26. julij 2021 – Včeraj, 25. julija, je bilo v Sloveniji opravljenih 593 PCR-testov–okuženih pa je bilo 22 oseb (delež pozitivnih izvidov testov je znašal 3,7 odstotka). Opravljenih je bilo kar 7.823 hitrih testov, pri čemer vsi, ki so jim okužbo z novim koronavirusom potrdili s hitrim antigenskim testom, so testirani še s PCR-testom. Skupno število covidnih pacientov, ki so včeraj potrebovali bolnišnično oskrbo je bilo 29. Na oddelkih intenzivne nege je bilo včeraj 8 oseb. Doslej je življene povezani s covid-19 izgubilo 4.425 oseb.

Sedemdnevno povprečje okužb znaša 67,7, 14-dnevna incidenca na 100 tisoč prebivalcev pa 40,3.

POMEMBNO! – Od danes, 26. julija, velja, da se preverja izpolnjevanje PCT-pogojev pred vstopom v gostinske lokale, igralnice in nastanitvene obrate ter pred uporabo žičniških naprav. Ali njihovi gostje izpolnjujejo pogoje, morajo preverjati ponudniki blaga in storitev sami odloča zadnji odlok vlade.

Dobro je vedeti – Za vse, ki načrtujete potovanja v času povečane nevarnosti okužbe s covid-19, vam priporočamo uporabo interaktivnega zemljevida, ki ga upravlja IATA in kjer lahko sproti preverite, kako so pravila v državi, kamor potujete.

Trend obolelosti s koronavirusom v na dan 25. 7. 2021 (00:00-24:00):

– Št. testiranj: 593 PCR/ 7.823 hitrih testov

– Št. pozitivnih: 23

– Št. hospitaliziranih: 29

– Št. oseb na intenzivni negi: 8

– Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice:3

– Št. umrlih: 0 (nobeden)

– 7-dnevno povprečje okužb: 67,7 (Vir: Sledilnik)

Pregled po regijah in občinah – Aktivna povezava

CEPIVO IN CEPLJENJE –  Po podatkih NIJZ-ja je bilo z enim odmerkom cepljenih 897.072 (42%) ljudi, z vsemi odmerki pa 788.972 (37,4) ljudi.

Stanje na Hrvaškem in v Avstriji

Hrvaška: V zadnjih 24 urah so na Hrvaškem zabeležili 27 okuženih oseb. V bolnišnicah imajo 138 oseb, od tega 13 na intenzivni negi. Doslej je zaradi virusa covid-19 na Hrvaškem umrlo 8.247 oseb +2 osebi.

Avstrija:  V Avstriji ob testiranju našli 312 okuženih oseb. 117 ljudi, okuženih se nahaja v bolnišnicah, 29 pa jih potrebuje intenzivno nego. Pri naših severnih sosedih je doslej življene zaradi covid-19 izgubilo 10.731 oseb.

Potovanje v države članice Evropske unije – Spletna platforma Re-open EU je informativni pripomoček (na naslovu: https://reopen.europa.eu/sl/), ki v 23 evropskih jezikih nudi vse bistvene podatke, potrebne za načrtovanje potovanja v države članice EU (informacije o prehodu meja, omejitvah potovanj, javnozdravstvenih in varnostnih ukrepih, razpoložljivih storitvah ter različne praktične informacije za popotnike).

Dobro je vedeti – Za vse, ki se odpravljate v tujino ali se vračate iz nje, velja opozorili, da se velja seznaniti s pogoji prehajanje meja različnih držav in seveda meja naših sosedov.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se objavljenih povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/ ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)

Podatki po svetu – https://ourworldindata.org/coronavirus /Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s