Covid-19: V bolnišnicah 31 covidnih pacientov, 7 jih potrebuje intenzivno nego

Ljubljana, 8. avgust 2021 – Včeraj, 7. avgusta, je bilo v Sloveniji opravljenih 776 PCR-testov–okuženih pa je bilo kar 68 oseb (delež pozitivnih izvidov testov je znašal 8,4 odstotka).  Opravljenih je bilo kar 19.508 hitrih testov, pri čemer vsi, ki so jim okužbo z novim koronavirusom potrdili s hitrim antigenskim testom, so testirani še s PCR-testom.

Skupno število covidnih pacientov, ki so včeraj potrebovali bolnišnično oskrbo, je bilo 31. Na oddelkih intenzivne nege je bilo včeraj 7 oseb. Doslej je življene povezani s covid-19 izgubilo 4.428 oseb (+2).

Sedemdnevno povprečje števila potrjenih primerov okužb znaša 116. 14-dnevno povprečje števila okužb na 100 tisoč prebivalcev pa 67.

Trend obolelosti s koronavirusom v na dan 6. 8. 2021 (00:00-24:00):

– Št. testiranj: 776 PCR/ 19.508 hitrih testov

– Št. pozitivnih: 68

– Št. hospitaliziranih: 31

– Št. oseb na intenzivni negi: 7

– Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice:1

– Št. umrlih: 2

– 7-dnevno povprečje okužb: 116 (podatek sledilnik)

Pregled po regijah in občinah – Aktivna povezava

CEPIVO IN CEPLJENJE –  Po podatkih NIJZ-ja je bilo z enim odmerkom cepljenih 938.825  ljudi, z vsemi odmerki pa 831.368.

Avstrija – V Avstriji so včeraj zabeležili 533 novih okužb. V bolnišnicah je trenutno 146 bolnikov, na oddelkih za intenzivno nego pa je 40 bolnikov. Doslej je v Avstriji povezano s covid-19 umrlo 10.750 oseb.

Potovanje v države članice Evropske unije – Spletna platforma Re-open EU je informativni pripomoček (na naslovu: https://reopen.europa.eu/sl/), ki v 23 evropskih jezikih nudi vse bistvene podatke, potrebne za načrtovanje potovanja v države članice EU (informacije o prehodu meja, omejitvah potovanj, javnozdravstvenih in varnostnih ukrepih, razpoložljivih storitvah ter različne praktične informacije za popotnike).

Dobro je vedeti – Za vse, ki se odpravljate v tujino ali se vračate iz nje, velja opozorili, da se velja seznaniti s pogoji prehajanje meja različnih držav in seveda meja naših sosedov.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se objavljenih povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/ ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)

Podatki po svetuhttps://ourworldindata.org/coronavirus /Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s