Covid-19: Tako je v “jedrni” državi EU…

Ljubljana, 9. avgust 2021 – Včeraj, 8. avgusta, je bilo v Sloveniji opravljenih 668 PCR-testov–okuženih pa je bilo kar 46 oseb (delež pozitivnih izvidov testov je znašal 6,9 odstotka).  Opravljenih je bilo kar 7.203 hitrih testov, pri čemer vsi, ki so jim okužbo z novim koronavirusom potrdili s hitrim antigenskim testom, so testirani še s PCR-testom.

Skupno število covidnih pacientov, ki so včeraj potrebovali bolnišnično oskrbo, je bilo 32. Na oddelkih intenzivne nege je bilo včeraj 7 oseb. Doslej je življene povezani s covid-19 izgubilo 4.428 oseb.

Sedemdnevno povprečje števila potrjenih primerov okužb znaša 118. 14-dnevno povprečje števila okužb na 100 tisoč prebivalcev pa 68.

Tako pa je v “jedrni” državi EU – V Franciji je za vstop v kavarne, restavracije in medkrajevne vlake obvezno predložiti covidno potrdilo, s čimer želijo oblasti predvsem okrepiti zanimanje za cepljenje. Samo, da se ve!

Velja, dodati, da se pri nas še vedno ne ve, kako uveljaviti sprejeta pravila. Logično! Saj Slovenija ni jedrna država EU, ampak le EU-balkanska-provinca, kjer vsak počne vse, kar se mu zahoče.

Trend obolelosti s koronavirusom v na dan 8. 8. 2021 (00:00-24:00):

– Št. testiranj: 668 PCR/ 7.203 hitrih testov

– Št. pozitivnih: 46

– Št. hospitaliziranih: 32

– Št. oseb na intenzivni negi: 7

– Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice:-

– Št. umrlih: –

– 7-dnevno povprečje okužb: 118 (podatek sledilnik)

Pregled po regijah in občinah – Aktivna povezava

CEPIVO IN CEPLJENJE –  Po podatkih NIJZ-ja je bilo z enim odmerkom cepljenih 939.181 (45%)  ljudi, z vsemi odmerki pa 831.476 (39,4%).

Avstrija – V Avstriji so včeraj zabeležili 450 novih okužb. V bolnišnicah je trenutno 162 bolnikov, na oddelkih za intenzivno nego pa je 38 bolnikov. Doslej je v Avstriji povezano s covid-19 umrlo 10.750 oseb.

Potovanje v države članice Evropske unije – Spletna platforma Re-open EU je informativni pripomoček (na naslovu: https://reopen.europa.eu/sl/), ki v 23 evropskih jezikih nudi vse bistvene podatke, potrebne za načrtovanje potovanja v države članice EU (informacije o prehodu meja, omejitvah potovanj, javnozdravstvenih in varnostnih ukrepih, razpoložljivih storitvah ter različne praktične informacije za popotnike).

Dobro je vedeti – Za vse, ki se odpravljate v tujino ali se vračate iz nje, velja opozorili, da se velja seznaniti s pogoji prehajanje meja različnih držav in seveda meja naših sosedov.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se objavljenih povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/ ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)

Podatki po svetuhttps://ourworldindata.org/coronavirus /Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s