Covid-19: Delež pozitivnih izvidov testov je včeraj znašal kar 11,7 odstotka

Ljubljana, 10. avgust 2021 – Včeraj, 9. avgusta, je bilo v Sloveniji opravljenih 1.848 PCR-testov–okuženih pa je bilo kar 216 oseb (delež pozitivnih izvidov testov je znašal 11,7 odstotka).  Opravljenih je bilo kar 27.240 hitrih testov, pri čemer vsi, ki so jim okužbo z novim koronavirusom potrdili s hitrim antigenskim testom, so testirani še s PCR-testom.

Skupno število covidnih pacientov, ki so včeraj potrebovali bolnišnično oskrbo, je bilo 36. Na oddelkih intenzivne nege je bilo včeraj 7 oseb. Doslej je življene povezani s covid-19 izgubilo 4.428 oseb.

Sedemdnevno povprečje števila potrjenih primerov okužb znaša 124. 14-dnevno povprečje števila okužb na 100 tisoč prebivalcev pa 73.

Trend obolelosti s koronavirusom v na dan 9. 8. 2021 (00:00-24:00):

– Št. testiranj: 1.848 PCR/ 27.240 hitrih testov

– Št. pozitivnih: 216

– Št. hospitaliziranih: 36

– Št. oseb na intenzivni negi: 7

– Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice:-

– Št. umrlih: –

– 7-dnevno povprečje okužb: 124 (podatek sledilnik)

Pregled po regijah in občinah – Aktivna povezava

CEPIVO IN CEPLJENJE –  Po podatkih NIJZ-ja je bilo z enim odmerkom cepljenih 941.238 (45,1%)  ljudi, z vsemi odmerki pa 833.442 (39,1%).

Pri južnih in severnih sosedih…

Hrvaška – Hrvaški minister za zdravje je, tako mimogrede, povedal, da so na Hrvaškem zabeležili 246 okuženih. Je pa res, da Hrvati bolj skrbijo zato koliko turistov letuje pri njih. Koliko »izvozijo« okuženih trenutni ni njihova glavna skrb.  

Avstrija – V Avstriji so včeraj zabeležili 601 novih okužb. V bolnišnicah je trenutno 176 bolnikov, na oddelkih za intenzivno nego pa je 40 bolnikov. Doslej je v Avstriji povezano s covid-19 umrlo 10.751 oseb.

Potovanje v države članice Evropske unije – Spletna platforma Re-open EU je informativni pripomoček (na naslovu: https://reopen.europa.eu/sl/), ki v 23 evropskih jezikih nudi vse bistvene podatke, potrebne za načrtovanje potovanja v države članice EU (informacije o prehodu meja, omejitvah potovanj, javnozdravstvenih in varnostnih ukrepih, razpoložljivih storitvah ter različne praktične informacije za popotnike).

Dobro je vedeti – Za vse, ki se odpravljate v tujino ali se vračate iz nje, velja opozorili, da se velja seznaniti s pogoji prehajanje meja različnih držav in seveda meja naših sosedov.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se objavljenih povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/ ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)

Podatki po svetuhttps://ourworldindata.org/coronavirus /Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s