Covid-19: V veljavo danes, 16. avgusta, vstopa več odlokov

Ljubljana, 16. avgust 2021 – Včeraj, 15. avgusta, je bilo v Sloveniji opravljenih 801 PCR-testov–okuženih pa je bilo kar 56 oseb (delež pozitivnih izvidov testov je znašal 7 odstotkov).  Opravljenih je bilo kar 7.645 hitrih testov, pri čemer vsi, ki so jim okužbo z novim koronavirusom potrdili s hitrim antigenskim testom, so testirani še s PCR-testom.

Skupno število covidnih pacientov, ki so včeraj potrebovali bolnišnično oskrbo, je bilo 45. Na oddelkih intenzivne nege je bilo včeraj 10 oseb. Doslej je življene povezani s covid-19 izgubilo 4.428 oseb.

Sedemdnevno povprečje števila potrjenih primerov okužb znaša 185. 14-dnevno povprečje števila okužb na 100 tisoč prebivalcev pa 100.

Vredno je vedeti (aktivna vsebina) – V veljavo danes, 16. avgusta, vstopa več odlokov za preprečitev širjenja epidemije covida-19, ki jih je vlada sprejela minuli petek.

Trend obolelosti s koronavirusom v na dan 15. 8. 2021 (00:00-24:00):

– Št. testiranj: 801 PCR/ 20.883 hitrih testov

– Št. pozitivnih: 56

– Št. hospitaliziranih: 45

– Št. oseb na intenzivni negi: 10

– Dnevno št. odpuščenih iz bolnišnice: –

– Št. umrlih: –

– 7-dnevno povprečje okužb: 185

Pregled po regijah in občinah – Aktivna povezava

CEPIVO IN CEPLJENJE –  Po podatkih NIJZ-ja je bilo z enim odmerkom cepljenih 954.207 (45%) ljudi, z vsemi odmerki pa samo 851.160 (40,4%).

Pri južnih in severnih sosedih…

Hrvaška – Doslej je na Hrvaškem povezano s covid-19 umrlo 8.935 ljudi (2 zadnji dan). Na novo okuženih je 46 ljudi. V hrvaških bolnišnicah se jih zdravi 193, od tega jih 24 potrebuje intenzivno nego. Je pa res, da se Hrvati v tem trenutku v tem trenutki predvsem ukvarjajo s tem, koliko turistov še letuje pri njih in ne, koliko »izvozijo« okuženih v države (na primer »izvoz« v Avstriji po tednih je TAKŠEN – AKTIVNA POVEZAVA), od koder so njihovi turisti.

Avstrija – V Avstriji so včeraj zabeležili 774 novih okužb. V bolnišnicah je trenutno 250 bolnikov, na oddelkih za intenzivno nego pa je 59 bolnikov. Doslej je v Avstriji povezano s covid-19 umrlo 10.757 oseb.  Sedemdnevna incidenca se je poveča na 67,12 (v Sloveniji 185).

Potovanje v države članice Evropske unije – Spletna platforma Re-open EU je informativni pripomoček (na naslovu: https://reopen.europa.eu/sl/), ki v 23 evropskih jezikih nudi vse bistvene podatke, potrebne za načrtovanje potovanja v države članice EU (informacije o prehodu meja, omejitvah potovanj, javnozdravstvenih in varnostnih ukrepih, razpoložljivih storitvah ter različne praktične informacije za popotnike).

Dobro je vedeti – Za vse, ki se odpravljate v tujino ali se vračate iz nje, velja opozorili, da se velja seznaniti s pogoji prehajanje meja različnih držav in seveda meja naših sosedov.

Obvezno za slovenske državljane še to, da se objavljenih povezavah lahko sproti seznanjajo s stanjem ter z navodili in napotki povezano s virusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 – Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ… ter navodili in odredbami Vlade RS… https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/ ter COVID – 19 Sledilnik …https://covid-19.sledilnik.org/… (Projekt zbira, analizira in objavlja podatke o širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19 v Sloveniji.)

Podatki po svetuhttps://ourworldindata.org/coronavirus /Objavo pripravil: J. Temlin/Foto: arhiv LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s