V kinematografe prihaja kriminalna drama Stillwater z oskarjevcem Mattam Damonom

Ljubljan, 18. avgust 2021 -Ta četrtek, 19. avgusta, na redni spored v kinematografe prihaja kriminalna drama Stillwater, v kateri v glavni vlogi zaigra oskarjevec Matt Damon kot oče, ki skuša hčerki pomagati iz zapora, potem ko so jo obtožili umora. Dramo je režiral in tudi napisal scenarij Tom McCarthy, scenaristi so še Marcus Hinchey, Thomas Bidegain in Noé Debré. Poleg Damona v filmu zaigrajo še Abigail Breslin, Camille Cottin in Lilou Siauvaud.

Po premiernem predvajanju julija na filmskem festivalu v Cannesu je film požel petminutne ovacije, torej, je možnost, da bo tudi ljubitelje filmskih uspešnic, dodajamo mi.

O zgodbi, ki je osnova filma: Američan Bill Baker (oskarjevec Matt Damon) iz Oklahome odpotuje v Francijo, v mesto Marseille, kjer obišče svojo odtujeno hčerko Allison (nominiranka za oskarja Abigail Breslin), ki je v zaporu zaradi umora, ki ga po njenih navedbah ni zagrešila. Allison izkoristi nov namig, ki bi jo lahko oprostil in pritisne na Billa, da angažira njeno pravno ekipo. Toda Bill, ki želi dokazati svojo vrednost in si povrniti zaupanje hčerke, vzame stvari v svoje roke.

Bill hitro naleti na jezikovne ovire, kulturne razlike in zapleten pravni sistem – dokler ne spozna francoske igralke Virginie (Camille Cottin) in njene osemletne hčerke Maye (Lilou Siauvaud), s katerima se poda na popotovanje odkritja, resnice, ljubezni in osvoboditve.

GRALSKA ZASEDBA: Matt Damon, Abigail Breslin, Camille Cottin, Lilou Siauvaud

REŽIJA: Tom McCarthy

SCENARIJ: Tom McCarthy, Marcus Hinchey, Thomas Bidegain, Noé Debré

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s