Čas je, da se covidne bolnike obravnava enako kot druge bolnike

Ljubljan, 28. avgust 2021 – Če ste morebiti zboleli za rakom ali drugo boleznijo, ki zahteva takojšnje zdravljenje morate vedeti, da ste drugorazredna državljanka ali državljan te države. Namreč, po strategiji ministrstva za zdravje je to odločilo, da bodo imeli prednost covidni bolniki, ki jim morajo zdravstvene institucije za četrti val zagotoviti 926 postelj, od tega 762 navadnih in 164 za intenzivno nego.

Prav je, da se poskrbi za obolele z virusom covida-19. A ob tem ni logično, da ob ponudbi cepiv, in to po lastni izbiri, kar dokazano zagotavlja preprečitev težjih obolenj povezanim s covid-19, pristojni prosjačijo prebivalstvo naj se cepi (to seveda ne velja za vse tiste, ki se jih ne sme izpostavljati celjenju zaradi drugih bolezni), čeprav se ve, da je obolelost necepljenih zelo visoka.

Dejstvo je, da imajo vsi bolniki pravico do zdravljenja. A ob tem velja tudi, da zaradi tako imenovanih »FB – Twitter zdravstvenih napotkov« nihče v tej državi nima pravice bolnikom z drugimi boleznimi kratiti pravice, da se tem bolnikom zagotovi pravočasno zdravljenje. Če ima kdo to pravico, je to dokaz, da imamo v Sloveniji prvorazredne in drugorazredne državljane.

Zato je skrajni čas, da čakajoči bolniki z drugimi bolezenskimi stanji dvignejo svoj glas in zahtevajo svoje pravice za pravočasno zdravljene.

Če sedanja vladna garnitura ni v stanju narediti reda v državi na tem področju je prav, da to prepusti tistim politikom, ki to znajo.

Čas je tudi, da se nehamo sprenevedati, da imamo v Sloveniji ulično vodenje države – vladavino. Namreč, jasno velja zapisati, da covidni bolniki niso vredni nič več od drugih bolnikov./J. Temlin/Fotografije le ponazoritvene arhiv LN/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s