Ali ponudniki prehrambnih proizvodov ponujajo vse več oporečnih živil?

Ljubljana, 29. avgust 2021 – Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani več podjetij obveščena umiku oz. odpoklicu živil, in sicer zaradi uporabe pri njihovi pripravi spornih dodatkov. Zanimivo pa je, da ta ista uprava ne poskrbi, da bi bili potrošniki obveščeni o ponudnikih in prehrambnih proizvodih, ki ponujajo vse več oporečnih živil.

No, na Upravi Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin se izgovarjajo, da vse piše na njihovi spletni strani. Res je! A ker se večina slovenskega prebivalstva seznanja s pomočjo televizije, ta pa predvsem skrbi za prenašanje »dvobojevanja« med politično desnico in levico, ji tako ostane premalo časa, da bi ljudi vsaj enkrat tedensko obveščala o oporečnih živilih, ki jih trgovci in drugi ponudniki morajo umakniti s trga.

Podatki o umaknjenih – odpoklicanih živilih so res razvidni na njihovi spletni strani, kjer si res lahko ogledate kaj vse se je že moralo umakniti /odpoklic odgovornega izvajalca dejavnosti/.

Zato, da boste sproti seznanjeni, smo se tudi odločili, da bomo vsako nedeljo predstavili umik in odpoklic živil ter živi, ki se jih umika zaradi prisotnosti etilen oksida v aditivu za živila/Vir bo vedno – Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin/LN/Fotografiji sta izbrani le za prikaz in ne za izpostavljanje kogar koli/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s