Le še nekaj dni, da podjetja in raziskovalci lahko kandidirajo za nagrado WIPO

Ljubljana, 6. september 2021 – Samo še tri dni (to je do 8. septembra) ostaja za kandidaturo za prejem dveh prestižnih nagrada Svetovne organizacije za intelektualno lastnino (WIPO), ki bosta v Sloveniji letos podeljeni drugič in sicer v okviru oktobrske 14. Mednarodne konference o prenosu tehnologij, ki jo organizira Center za prenos tehnologij in inovacij na Institutu »Jožef Stefan«.

Kot so sporočili iz inštituta Jožef Stefan se za nagrado WIPO IP Enterprise Trophy lahko potegujejo podjetja vseh velikosti, ki uspešno uporabljajo sistem zaščite intelektualne lastnine ter tista, ki aktivno sodelujejo z javnimi raziskovalnimi organizacijami.

Nagrado je v lanskem letu prejel Razvojni center eNeM Novi Materiali d. o. o., ki je mednarodno komisijo prepričal z aktivnim sodelovanjem z javno-raziskovalnimi organizacijami, prenosom raziskav v prakso, spodbujanjem ustvarjalnosti in inovativnosti med zaposlenimi ter uporabo sistema intelektualne lastnine (podrobnosti).

Nagrada WIPO Medal for Inventors se podeljuje odličnim raziskovalcem z javnih raziskovalnih organizacij, ki s svojim raziskovalnim delom prispevajo k blaginji in splošnemu napredku družbe.

Nagrada je bila v lanskem letu podeljena prvič v Sloveniji. Prejela jo je prof. dr. Alenka Vesel, ki je mednarodno komisijo prepričala z več mednarodnimi patenti, na podlagi katerih so bili razviti različni proizvodi in storitve, obenem pa je tudi soustanoviteljica odcepljenega podjetja Plasmadis d. o. o.. Torej ne pozabite! Rok za prijave je 8. september 2021./LN

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s