Uspešna predstavitev Slovenije na sejmu MIPIM v Cannesu

Ljubljana, 10. september 2021 – SPIRIT Slovenija je tudi letos predstavljal Slovenijo na investicijsko nepremičninskem sejmu MIPIM, ki slovi kot eden izmed najpomembnejših investicijsko-nepremičninskih sejmov na svetu in se je zaključil včeraj. Dvodnevnega dogodka se je udeležilo 4200 udeležencev iz 46 držav.

Letošnji sejem je potekal v hibridni obliki med 8. in 9. septembrom 2021 v francoskem Cannesu. Velja za največje mednarodno nepremičninsko stičišče tako podjetij in agencij, ki ponujajo različne investicijske projekte, kot tudi potencialnih investitorjev, ki iščejo nove priložnosti. Je tudi odlična priložnost za seznanitev s trendi, ki trenutno vladajo na investicijskem področju, pregled razpoložljivih projektov ter pogovore z investitorji in svetovalci s področja investicij. V času sejma so se odvile številne konference in predavanja ter drugi dogodki. Naslednji sejem je predviden med 15. in 19. marcem 2022, če bodo razmere dopuščale v živo.

Sejem se je v treh desetletjih razvil v enega največjih mednarodnih sejmov nepremičnin na svetu. Rdeča nit letošnjega sejma, ki je zaradi razmer v fizični obliki potekal v nekoliko manjšem obsegu, je bila »Novi svet, nova doba«, sejem pa je industrijo izzval, da si znova predstavlja dolgoročno prihodnost, pri čemer se je lotil tem, kot so socialna vključenost, zmanjšanje emisij ogljika, krožno gospodarstvo in trajnostna rast.

Slovenija je je predstavljala na 27m2 velikem razstavnem prostoru, pod sloganom Slovenia. Green. Creative. Smart. Poleg predstavnikov agencije so se ga udeležili tudi predstavniki nekaterih regionalnih razvojnih agencij in občin. Predstavitev je bila namenjena splošni predstavitvi Slovenije kot primerne lokacije za tuje neposredne investicije ter predstavitvi konkretnih investicijskih projektov.

Leave a Reply