Ljubljana ta teden gosti najboljše mlade umetnostne drsalce na svetu

Ljubljana, 21. september 2021 – Ljubljanska Hala Tivoli bo konec tedna, od četrtka, 23. septembra in vse tja do sobote 25. septembra, prizorišče mednarodnega mladinskega tekmovanja za svetovni pokal v umetnostnem drsanju. Na drsališču slovenske prestolnice se bo pomerilo kar 85 najboljših umetnostnih drsalcev v mladinski kategoriji na svetu.


Zveza drsalnih športov Slovenije je ponovno prejela možnost organizacije tekmovanja za nagrado Juinor Grand Prix – gre za največje mednarodno tekmovanje v umetnostnem drsanju v kategoriji mladincev in mladink.
Slovenija je takšno tekmovanje že gostila leta 2016 in 2018 in tudi tokrat se bodo za Veliko nagrado Ljubljane umetnostni drsalci borili v kar treh kategorijah, in sicer: ženske, moški in plesni pari.
V Ljubljano pa v boj za zlata odličja svoje varovance pošiljata tudi obe sloviti ruski šoli umetnostnega drsanja: »Sambo 70«, katere glavna trenerka Eteri Tutberidze ima v svojih vitrinah trenutno največ aktualnih evropskih, svetovnih ter olimpijskih prvakov ter akademija ruskega velezvezdnika Evgenija Plushenka, ki s svojimi tekmovalci prav tako niza uspeh za uspehom.

Zato si organizatorji upravičeno obetajo, da bodo sodniki tekmovanje na tivolski ledeni plošči videli tudi nekaj četvornih skokov, ki v zadnjem letu postajajo stalnica največjih tekmovanj.
Na Tivolskem ledu tudi štirje obetavni slovenski drsalci  –  Med 85 prijavljenimi tekmovalci iz 31 držav se bodo predstavile vse drsalne velesile. V Ljubljano prihajajo številčne reprezentance Rusije, Koreje, Kanade, Združenih držav Amerike, Japonske in Italije. Slovenske barve bodo tokrat zastopali kar štirje tekmovalci. V kategoriji mladincev David Sedej, v kategoriji mladink Manca Krmelj, Julija Lovrenčič in Klara Sekardi.
Tekmovanje bo potekalo vsako popoldne (časi programom v nadaljevanju) od 23. do 25. septembra.

Pomembno! – Velja izpostaviti, da bo, zaradi ukrepov povezanih s preprečevanjem širjenja okužb s koronavirusom, tekmovanje zaprto za obiskovalce, vsi ljubitelji drsanja pa si bodo nastope svojih favoritov lahko ogledali preko spletnega prenosa v živo na tej ATIVNI POVEZAVI – ISU.
Urnik tekmovanja:

Četrtek, 23. september 2021 od 14.00 do 23.00/Ženske kratki program/Moški kratki program/
Petek, 24 september 2021 od 15.00 do 21.30/Plesni pari, ritmični ples/Moški dolgi program/Podelitev medalj moški/
Sobota, 25. september 2021 od 12.00 do 21.30/Ženske dolgi program/Plesni pari dolgi program/Podelitev medalj ženske in plesni pari/Objavo prilravila: ATS/Foto press: ZDSŠ/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s