V vednost predsedniku države! V krste ne polagajo samo s covidom umrle

Ljubljana, 1. oktober 2021 – Predsednik države Borut Pahor je včeraj spet, kot je v njegovi navadi, pomehkuženo prepričeval novinarje, da mu ni vseeno, kako se je odvijal sredin (uradno neorganizirani) protest po Ljubljani. Celo več! Pahor pravi, da se je s z protestniki pripravljen sestati, čeprav se formalno ne ve, kdo je organizator teh, vse bolj napadalnih ljubljanskih, protestov.

Zanimivo je, da tega istega predsednika države nič ne skrbi, da v ozadju nasprotovanja za preprečevanje covida-19 umirajo ljudje za drugimi boleznimi (veliko je tudi otrok med njimi), in sicer zaradi predolgih čakalnih vrst, medtem, kot imajo nasprotniki cepljenja, ko zbolijo, prednost pri zdravstveni obravnavi in se vse prilagaja njim.

Torej, imamo v Sloveniji dvotirne človekove pravice. No, morda bi znal na to vprašanje odgovoriti varuh človekovih pravic Peter Svetina, ki ga plačujemo zato, da varuje človekove pravice vseh državljanov, če že predsednik države tega ne dojema.

Da bi tako Pahor, kot Svetina, dojela, kaj jima želimo sporočiti, objavljajmo podatke, in sicer stanje raka v Sloveniji/vir-ONKO.SI/ ter podatke SURS, ki kažejo, da v krste ne polagajo samo s covidom umrlih ljudi.

Spoštovanji predsednik države in varuh človekovih pravic, če nočeta biti to, za kar sta imenovana je prav, da odstopita. No, lahko pa vaju tudi ulica odstavi, če je po vajinem mnenju prav, da naj se demokracija izvaja na ulici./Janez Temlin/Foto: LN arhiv/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s