Ljubljana uvrščena v sam vrh izbora dvajsetih najboljših zelenih glavnih mest Evrope

Ljubljana, 20. oktober 2021 – Organizacija European Best Destinations je Ljubljano uvrstila v sam vrh izbora dvajsetih najboljših zelenih glavnih mest Evrope. Naziv »European Best Green Capital« si je slovenska prestolnica prislužila tako z razvojem trajnostnih pristopov k turizmu kot tudi z odličnimi naravnimi danostmi. Novico je že objavila revija Forbes USA z 80 milijoni bralcev.

Organizacija European Best Destinations, ki je del mreže Evropskih destinacij odličnosti (EDEN) in si prizadeva za razvoj trajnostnega turizma v Evropi, je razglasila dvajset evropskih prestolnic, ki so jim podelili naziv »European Best Green Capitals«. Na lestvici, ki jo je žirija oblikovala že šesto leto zapovrstjo, je Ljubljana zasedla zavidljivo prvo mesto.

Kot so sporočili iz Turizem Ljubljana so žirijo prepričali kakovost zraka in vode v Ljubljani, obsežne zelene površine na prebivalca, urejenost javnega prevoza in kolesarskih poti, naravni turizem in možnost aktivnih počitnic. Med glavnimi prednostmi je trajnostna usmerjenost ljubljanske regije kot turistične destinacije.

Z uvrstitvijo na lestvico je Ljubljana deležna izpostavitve na  prvi evropski spletni strani za promocijo turizma poleg tega pa še objave v ameriški reviji Forbes USA, ki se posveča predvsem financam, industriji, investicijam in marketingu, in ima skoraj 80 milijonov bralcev./LN/Foto: LN arhiv

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s